Поділитись:

Авіакомпанія "МАУ" змінила правила перевезення ручної поклажі

Вівторок, 15 січня 2019, 17:14
Авіакомпанія «МАУ» змінила правила перевезення ручної поклажі

З 15 січня авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" посилила норми провезення ручної поклажі на всіх своїх рейсах.

Про це повідомила прес-служба МАУ.

Відповідно до правил, пасажири з квитками, у вартість яких не входить перевезення зареєстрованого багажу, зможуть взяти з собою на борт літака одне місце ручної поклажі вагою до семи кілограмів і розмірами не більше ніж 55х40х20 сантиметрів, а також верхній одяг і парасольку.

"Будь-які речі або аксесуари – такі як ноутбук, преса для читання, фотоапарат, портплед, товари duty free, особисті документи та інше – повинні бути розміщені всередині ручної поклажі, дозволеної до перевезення відповідно до норм, встановлених цими правилами і умовами",– йдеться у повідомленні.

Якщо у вартість квитків входить перевезення зареєстрованого багажу, то зі собою на борт літака можна взяти два місця ручної поклажі: одне місце вагою до семи кілограмів і розмірами не більше ніж 55х40х20 сантиметрів і одне місце вагою до п'ять кілограмів та розмірами не більше ніж 40х30х10 сантиметрів. Також можна взяти верхній одяг і парасольку.

Зазначається, що всі пасажири зможуть докупити одну додаткову одиницю ручної поклажі вагою до 5 кілограмів і розмірами не більше ніж 40x30x10 сантиметрів за 15 євро. Заплатити можна буде безпосередньо в аеропорті.

Норми будуть діяти для пасажирів, які придбали квитки після 1 листопада 2018 року. Для тих, хто купив квитки раніше, поки зберігаються старі норми провезення ручної поклажі.

Водночас народний депутат і популярний блогер Віталій Чепинога покепував з такого рішення МАУ.

"Крім того пасажирів треба чимось занять. Нехай скубуть шерсть чи лущать квасолю", - написав він.

Авіакомпанія «МАУ» змінила правила перевезення ручної поклажі

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польська компанія скасувала польоти до двох українських міст

Надрукувати
мітки:
коментарів