Поділитись:

Українцям знизили тарифи на електроенергію для технічних цілей

Вівторок, 15 січня 2019, 11:25
Українцям знизили тарифи на електроенергію для технічних цілей

Електроенергію для загальнобудинкових потреб і надалі постачатимуть за тарифом, як для побутових потреб населення.

НКРЕКП скасувала постанову, яка прирівнювала тарифи для загальнобудинкових потреб до промислових, – про це повідомляє Офіс реформ проекту «ПУЛЬС» Волинського РВ АМУ.

Таким чином скасована постанова від 21 грудня 2018 року № 2010, яка містила примітку до постанови «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню» про те, що «…електрична енергія, яка витрачається в багатоквартирних будинках та гуртожитках на технічні цілі (роботу ліфтів, насосів та замково-переговорних пристроїв, що належать власникам квартир багатоквартирного будинку на праві спільної власності) та освітлення дворів, східців і номерних знаків, відпускається за тарифом 140 копійок за 1 кВт•год (без податку на додану вартість)...». Через це тариф на електроенергію для забезпечення загальнобудинкових потреб зріс фактично вдвічі, відповідно значно здорожчали послуги з управління багатоквартирними будинками, що збільшило витрати співвласників будинків на оплату житлової послуги.

Зростання тарифу торкнулося всіх без винятку надавачів послуги з управління багатоквартирним будинком – як житлово-комунальних підприємств, так і управляючих компаній та ОСББ.

"Не підтримуючи таке зростання тарифу на електроенергію, зазначені надавачі послуг та органи місцевого самоврядування почали звертатися до НКРЕКП з пропозицією скасувати постанову №2010", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни щодо подачі електроенергії: що треба знати волинянам

Надрукувати
мітки:
коментарів