Поділитись:

У Луцькому районі через брак грошей можуть закрити спортшколу

Вівторок, 15 січня 2019, 09:15

У Луцькому районі не можуть знайти фінансування для діяльності спортшколи, адже всі кошти цьогоріч йдуть на розвиток новостворених ОТГ.

Через реформу децентралізації у Луцькому районі гостро постало питання про подальше існування дитячо-юнацької спортивної школи. Заклад нібито планують зачинити, мовляв, відсутні кошти для його фінансування в бюджеті Луцького району, адже після об’єднання територіальних громад всі кошти спрямували на їхній розвиток, – йдеться у сюжеті Сфери-ТВ. 

Директор закладу Анатолій Фіц підкреслює, що серед 178-ми шкіл України дитячо-юнацька спортивна школа Луцького району посідає 12 місце. Тут працюють високопрофесійні тренери, які допомагають дітям здобувати перемоги навіть на міжнародному рівні.

Голова Луцької районної адміністрації Тарас Яковлев погоджується, що проблема дійсно дуже серйозна і стосується не лише спортшколи, але й районної бібліотеки та будинку культури. Раніше всі ці об’єкти фінансувалися районною радою, але після реформи децентралізації все змінилося. Єдиний вихід – передати установи в комунальну власність громад.

Тарас Яковлев додав, що зараз всі кошти дійсно спрямовуються на розвиток ОТГ. Голови громад не готові фінансувати функціонування об’єктів районного рівня. Луцька міська рада з певних причин теж не дуже бажає забрати спортивну школу, будинок культури та районну бібліотеку в комунальну власність міста. Аби хоч якось зрушити ситуацію з мертвого точки, зібрали круглий стіл з головами ОТГ, на якому вдалося дійти до певного консенсусу.

От яка виходить дилема: спортивна школа у відмінному стані є, а коштів задля її повноцінного функціонування немає. Очевидно, що із субвенцій ОТГ три необхідні мільйони не назбираються. Остання надія на міську раду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще дві школи на Волині перейшли на е-підручники

Надрукувати
мітки:
коментарів