Поділитись:

"Все було мирно і спокійно", – голова Маневицької РДА про церковний конфлікт

Понеділок, 14 січня 2019, 09:13
«Все було мирно і спокійно», – голова Маневицької РДА про церковний конфлікт

фото із фейсбук-сторінки речника Волинської єпархії УПЦ (МП) 

Зі слів голови Маневицької райдержадміністрації Андрія Линдюка, громада у селі Красноволя свідомо і самостійно ухвалила рішення про перехід до нової Православної церкви України. 

До того ж, запевнив він, все було досить спокійно і мирно. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. 

"Я так розумію, що тим, хто придумують сюжети для російський телеканалів, такі сценарії дуже не подобаються. Вони хотіли б, щоб і люди самі не бажали переходити і щоб були провокації! І, як завжди, у них промах. Ніяк не можуть зрозуміти, що ментальність українців не є такою, як у них", – зазначив Андрій Линдюк. 

Також він наголосив, що шкодуює про те, що його "цілком нейтральний коментар багато хто сприйняв як особисту образу".

"Моє ж завдання – просто інформувати громадськість і, звичайно, стежити, щоб все було спокійно і законно", – повідомив голова РДА. 

Нагадаємо: Андрій Линдюк, інформуючи про події в Красноволі, зазначив, що "остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві не вдалася". 

"Шаную усі конфесії, які є на території району. І буду в межах Законів України всім забезпечувати додержання прав і свобод. Але якщо церква має свій центр управління в Москві, зокрема в Кремлі, то це потрібно прямо говорити людям, і хто бажає служити чи молитися саме в такій Церкві, їм ніхто не буде перешкоджати!" – написав він тоді на своїй сторінці у Facebook. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Храм у Красноволі таки став ПЦУ: залучили поліцію

Надрукувати
мітки:
коментарів