Поділитись:

Нечесна гра? Олександр Шевченко роздає путівки на курорт

Понеділок, 14 січня 2019, 00:32

Імовірний кандидат у президенти Олександр Шевченко (Українське об’єднання патріотів – УКРОП») презентував чотири путівки для відпочинку на гірськолижному курорті «Буковель» за перепост двох інтерв’ю на волинському телеканалі. Розіграш відбувався на сторінці політика у соцмережі Facebook.

Про це йдеться на сайті Громадянської мережі ОПОРА.

Допис із прикріпленим інтерв’ю для телеканалу «Аверс» з’явився на сторінці Олександра Шевченка 31 грудня  2018 року. Політик був гостем програми «На часі», де розповідав про свою родину, різдвяні свята та сімейні традиції. У дописі «розписали» хронометраж, пояснюючи, на якій хвилині Шевченко розповідає про певні речі. Наприкінці оголошено розіграш путівок та скі-пасів – абонементів, які дають право користуватися витягами на «Буковелі».

«Увага! Усі, хто вподобає, прокоментує та зробить репост даної інформації, візьме участь в розіграші 2 супер-призів – «Вікенд у Буковелі на двох». Також додатково ми розіграємо 2 одноденних скі-паси. Розіграш відбудеться 12 січня. Хай щастить!» - йдеться у повідомленні.

Окрім того, вже 2 січня на сторінці Олександра Шевченка з’явилося нове інтерв’ю на «Аверсі», за репост якого обіцяли аналогічні призи. Їх розіграш також відбувся 12 січня. Допис із цим сюжетом розмістили на сторінці Шевченка 2 січня 2019 року. Він також має розписаний хронометраж та відповідну приписку про розіграш наприкінці тексту. У другому сюжеті Шевченка представляють як нардепа, кандидата у президенти та переможця українських праймеріз партії «УКРОП».

Зауважимо, що ці дописи рекламували у соцмережі Facebook, аби їх побачила більша кількість людей.  Окрім того, стрічка і досі «підкидає» рекламу попереднього інтерв’ю цього ж політика на «Аверсі», розіграш абонементів за репости якого відбувся 13 грудня.

За словами радниці з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяни Юзвяк, такі дії потенційного кандидата в Президенти є недоброчесними, адже для нього, на відміну від вже зареєстрованих кандидатів, не поширюється частина 6 статті 64 Закону «Про вибори Президента України», згідно якої забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців, зазначеним у пункті 1 частини 3 статті 56 цього Закону.

Нагадаємо, згідно із частиною 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України»передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. У частині 4 цієї ж статті зазначено, що передвиборна агітація у період виборчого процесу поза строками, встановленими у цій статті, забороняється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 конфліктів волинських осередків партій на старті виборчих перегонів

Надрукувати
мітки:
коментарів