Поділитись:

Поблизу Устилуга буде нова митно-сервісна зона

П'ятниця, 22 квітня 2016, 10:32
Поблизу Устилуга буде нова митно-сервісна зона

Поблизу Устилуга буде нова митно-сервісна зона

На Волині впорядкують ситуацію з функціонуванням митно-сервісної зони поблизу Устилуга.

Про це стало відомо у четвер, 21 квітня, під час виїзної наради голови ОДА та волинських прикордонників.

"Ситуація більше ніж критична й триває не перший рік. І нарешті нас почули. Перед самим в'їздом у місто – немала черга, що формується прямо на дорозі. І якби прикордонники не контролювали процес, то машини стояли в самому Устилузі, як це й було раніше. А тоді ні швидка не проїде, ні інший транспорт. Зона – на приватній землі, вона фактично не облаштована, ніхто не відповідає і не прибирає. Вже не раз мали місце летальні випадки, бо особливо небезпечно тут уночі. Тоді ситуація неконтрольована", – цитує голову Устилузької об'єднаної громади Віктора Поліщука відділ інформаційної політики ОДА.

Поблизу Устилуга буде нова митно-сервісна зона

Поблизу Устилуга буде нова митно-сервісна зона

Аби митно-сервісна зона не перетворилася на сміттєзвалище, доводиться працювати устилузьким комунальникам. Тоді як жодної копійки надходжень бюджет не отримує. Та й черги у кілька десятків авто – не прикраса.

Поблизу Устилуга буде нова митно-сервісна зона

Відтак облаштування сучасної митно-сервісної зони – більше ніж на часі. Щоправда, планують її "оселити" у іншому місці: на державних землях, які відповідно до чинного законодавства, можна передати місцевій раді. А за порядок та утримання відповідатиме комунальне підприємство, спеціально для цього створене.

"Як на мене, такий варіант найбільш прийнятний. Зрозуміло, що просто відпустити ситуацію не можна. Слід діяти й швидко. Одначе, перш ніж приступати до роботи, потрібно все добре порахувати. Це – кордон, обличчя держави й існування такого шанхаю неприпустиме. Готовий у Києві лобіювати виділення коштів для Служби автомобільних доріг, аби облаштувати митно-сервісну зону. Звісно, доведеться долучитися й місцевим бюджетам, – підкреслив Володимир Гунчик.

Структурам, які нині працюють біля Устилуга, запропонують працювати у новій зоні. Окрім того, планується значно розширити сферу послуг, аби Устилузька об'єднана громада заробляла.

Відповідно до вказівки голови облдержадміністрації, перші розрахунки будуть готові вже після Пасхальних свят, а весь комплекс заплановано облаштувати до кінця року.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024