Поділитись:

Рятувальники нагадали правила зимової риболовлі (фото, відео)

Четвер, 10 січня 2019, 00:32
Рятувальники нагадали правила зимової риболовлі (фото, відео)

Працівники групи водолазних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення та Луцького міськрайвідділу УДСНС України у Волинській області на заплаві річки Стир нагадали рибалкам правила поведінки на льоду та порядок дій на випадок, якщо людина провалилась під лід.

Про це повідомляється на сайті Управління ДСНС у Волинській області.

Під час профілактичного заходу, до якого долучилися  працівники мас-медіа, з’ясувалося, що любителі зимової риболовлі усвідомлюють, наскільки небезпечним може бути перебування на льоду, але однаково, йдуть рибалити. Та при цьому переконують, що суворо дотримуються усіх пересторог, а також знають як діяти при рятуванні людей на воді. Хоча навіть мотузка є не у кожного – рейдова група працівників ДСНС  переконалася, що лише досвідчені рибалки, йдучи на риболовлю, завжди беруть з собою мотузку та палицю.

Насамкінець фахівці служби порятунку розповсюдили серед рибалок пам’ятки безпеки на водоймах взимку, а також просили слідкувати за дітьми аби вони не пробували лід на міцність ніжками, і при нагоді відганяли дітвору з небезпечного льоду, оскільки сьогодні під час руху по льодовій поверхні річки в окремих місцях було чутно як тріщить лід.  

Рятувальники закликають не ризикувати своїм життям і не виходити на лід, а взагалі обходити вкриті льодом ріки, канали, озера.

«Бережіть життя – не ступайте на лід!, – наголосили рятувальники.»


Перш ніж ступити на лід, треба звернути увагу на його колір. Найміцнішим вважається лід блакитного кольору, білий – дещо слабший. Якщо ж крига має сіруватий відтінок, це свідчить про присутність води у її товщі. Ідучи льодом, варто оминати небезпечні місця – виступаючі над поверхнею кущі, траву, ділянки вкриті товстим шаром снігу. У випадку, якщо крига під ногами затріщала і людина таки опинилася у воді, у жодному випадку не можна панікувати. Слід намагатися вибратися на лід, наповзаючи на його край грудьми і почергово витягуючи на поверхню ноги. Рятувальники радять повертатися у той бік, звідки прийшли, де міць льоду вже відома.


Любителям зимової рибалки потрібно знати:

  • не можна пробивати поруч багато ополонок 
  • не збиратися великими групами в одному місці
  • не пробивати ополонок на переправах
  • не ловити рибу біля вимоїн
  • завжди мати біля себе міцну мотузку завдовжки 10-15 м
  • якщо людина опинилася на крижині чи біля ополонки, надавати допомогу потерпілому потрібно лежачи на льоду. Слід діяти рішуче, оскільки людина у крижаній воді швидко переохолоджується.

Рятувальники нагадали правила зимової риболовлі (фото, відео)Рятувальники нагадали правила зимової риболовлі (фото, відео)Рятувальники нагадали правила зимової риболовлі (фото, відео)Рятувальники нагадали правила зимової риболовлі (фото, відео)Рятувальники нагадали правила зимової риболовлі (фото, відео)Рятувальники нагадали правила зимової риболовлі (фото, відео)Рятувальники нагадали правила зимової риболовлі (фото, відео)Рятувальники нагадали правила зимової риболовлі (фото, відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів