Поділитись:

Як прийти в норму після святкових застіль: поради дієтолога

Середа, 09 січня 2019, 03:31

Після тривалих застіль на різдвяні свята слід перейти на триразове харчування, включити в меню багато овочів і зелені, спробувати голодувати, а також ввести фізичну активність.

Таку думку висловила дієтолог Оксана Скиталінська, пише УНН.

"Після суцільних переїдань, щоб швидко прийти до норми, нам треба налагодити харчування й ввести фізичну активність. Харчуватися треба не більше трьох разів на день, не їсти часто, за правильною схемою. Тому що ми переїдали, наша імунна система трохи розбалансована, і для того, щоб заспокоїти її, організму треба дати певні харчі", – зазначила експерт.

За її словами, один прийом їжі має включати всі групи продуктів, в тому числі обов’язково якийсь білковий продукт (рибу, м'ясо) і молочний продукт, які потрібні для вироблення організмом ферментів, а також правильної роботи імунної системи. Також необхідно включати овочі, які є джерелом клітковини, сприяють виведенню з організму всього "непотрібного", дають відчуття насичення й запобігають переїданню. Корисними можуть бути овочі на пару, сирі, запечені, різноманітні салати. Обовязково також має бути присутня зелень і зелені овочі (салат, шпинат, петрушка тощо).

При цьому вона додала, що корисним буде й "розвантажувати" організм, пропускаючи певні прийоми їжі, або ж перейти на низькокалорійну дієту, вживаючи переважно продукти рослинного походження.

За словами дієтолога, для хорошого самопочуття не менш корисним є відвідування сауни, а також фізична активність, тривалі прогулянки на свіжому повітрі, і, звичайно, заняття спортом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Олів’є" без майонезу, "Шуба" навпіл і суп: Супрун сказала, як не переїсти

Надрукувати
мітки:
коментарів