Поділитись:

На Волині погіршилася криміногенна ситуація, – Чепіжак

Четвер, 21 квітня 2016, 13:23
На Волині погіршилася криміногенна ситуація, – Чепіжак

На Волині погіршилася криміногенна ситуація, однак реальні результати роботи органів поліції із виконання завдань із протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави наразі відсутні.

Про це під час спільної наради керівництва прокуратури області та керівників самостійних підрозділів Національної ‪‎поліції‬ наголосив Дмитро Чепіжак, – повідомили у прес-службі структура.

Із його слів, на певний період реформи‬ паралізували роботу поліції, а в частині оперативно-розшукової діяльності вона паралізована і зараз. І хоча штатна чисельність органів поліції фактично не зменшилася, робота щодо запобігання, виявлення та фіксації злочинних проявів фактично не ведеться.

"На перший погляд ситуація в області не критична. Рівень кримінальних правопорушень‬ на 10 тисяч населення нижчий, ніж по державі. Знизилося число умисних ‪‎вбивств‬, тяжких тілесних ушкоджень, незаконних заволодінь транспортними засобами. Менше вчинено злочинів‬ особами, які раніше їх вчиняли. Проте третина від облікованих на Волині правопорушень – це тяжкі злочини і їх вчинено більше тисячі. Понад половину від усіх облікованих складають правопорушення проти власності. Левова частка цих злочинів – крадіжки‬, яких в області упродовж 1 кварталу цього року вчинено майже 2 тисячі", – підкреслив прокурор Волинської області.

Також у прокуратурі наголошують, що суттєво послаблено роботу органів поліції щодо виявлення злочинів у сфері обігу наркотичних‬ засобів та психотропних речовин.

Турбує стан розкриття злочинів, насамперед тяжких і особливо тяжких. Натомість не викоренено випадки укриття кримінальних правопорушень від реєстрації. Значно збільшився залишок незакінчених кримінальних проваджень. Мають місце грубого порушення конституційних прав громадян у кримінальному провадженні", – зазначив Чепіжак.

Відтак, наголосив прокурор Волині, заходи, вжиті органами поліції у сфері протидії злочинності – недостатні. Стан боротьби зі злочинністю, робота з профілактики кримінальних правопорушень потребує негайного покращення.

За наслідками наради Дмитро Чепіжак наполегливо рекомендував т.в.о. начальника ГУ Національної поліції в області,начальнику Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки та начальнику Третього територіального управління (з обслуговування Волинської, Житомирської та Рівненської областей) Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України й начальнику Управління патрульної поліції у місті Луцьку переглянути стан організації роботи своїх підлеглих та спрямовувати її на виконання основного завдання – протидію злочинності, а відтак і забезпечити правопорядок в регіоні.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
29 березня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024