Поділитись:

У тебе iPhone - отримуй "на горіхи": Huawei покарала співробітників за новорічні привітання з "яблука"

Субота, 05 січня 2019, 01:24
У тебе iPhone - отримуй
ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

Китайський виробник електроніки Huawei покарав двох своїх співробітників за використання iPhone для розміщення новорічних привітань в офіційному акаунті компанії в Twitter.

Про це повідомляє УНІАН.

Відповідальні за промах співробітники компанії були понижені в посаді, їхній місячний оклад скоротився на 5 тис. юанів (близько $730). В документі для внутрішнього користування, скріншот якого був поширений китайськими ЗМІ і в соціальних мережах, говориться, що ця подія «в значній мірі відбилося на репутації бренду Huawei».

Наголошується, що причиною події є проблеми з VPN, що необхідний в Китаї для використання Twitter, Google, Facebook і деяких інших сервісів і сайтів.

Сервіс Sapient, який на умовах ауторсингу займається обробкою соцмереж компанії, через проблеми з VPN не зміг відправити поздоровлення зі стаціонарного комп'ютера. Тому співробітники зробили публікацію з використанням iPhone з sim-картою, яка дозволяє обійти блокування.

У внутрішньому документі Huawei кажуть, що цей випадок свідчить про недогляд з боку керівництва та недотримання процесуальних норм. Підкреслюється, що будуть вжиті необхідні заходи, щоб таке не повторилося надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США в чоловіка в кишені загорівся iPhone XS Max

Надрукувати
мітки:
коментарів