Поділитись:

Волинський підприємець "воює" за землю на Івано-Франківщині

Четвер, 21 квітня 2016, 10:32
Волинський підприємець «воює» за землю на Івано-Франківщині

Волинський підприємець Валерій Миронюк купив готель "Прикарпаття" у Коломиї на Івано-Франківщині, однак не може дійти згоди з місцевою владою щодо землі, яку йому можуть віддати у користування для ведення справи.

Про це йдеться у сюжеті на НТК.

Деякі коломийські депутати кажуть, що Валерій Миронюк купив готель, щоб продати.

Крім того, обранці вважають, що підприємець хоче забагато. Той же запевняє, що готовий взяти на себе облагородження території. Сторони навіть провели спільну зустріч.

Зараз приміщення готелю стоїть у центрі міста без діла, оскільки втратило свою актуальність.

Валерій Миронюк придбав готель на електронних торгах. Їх організовує Міністерство юстиції і продає об'єкти, які були в заставі у банках. Ще півроку тривали судові суперечки із попереднім власником, а згодом почалися непорозуміння з Коломийською міською радою. Як пояснює підприємець, він оформив документи за проектом відводу земельної ділянки, однак питання понад рік просто не виносили на сесію. Причина - розмір ділянки. Миронюк просив виділити землю біля центрального входу в готель аж до тротурау і укласти договір сервітуту. Каже, що хотів облагородити територію.

Своєю чергою, міська влада зробила висновок, що підприємець хоче забагато землі.

"Розбіжність у тому, що в нас немає тротуару, підходу до дитячого садочка, і ми наполягаємо на тому, щоб зеленою зоною відмежувати приміщення готелю від тротурау і зупинки. Така принципова позиція була висловлена ще рік тому. До того ж виглядає так, ніби там має з'явитися супермаркет, тоді місто отримає транспортний колапс в районі автостанції", - зазначив Коломийський міський голова Ігор Слюзар.

Якщо ж підприємець погодиться на умови, які запропонували фахівці, то землю отримає. Рішення мають прийняти на засіданні сесії Коломийської міської ради.

Надрукувати
мітки:
коментарів