Поділитись:

Скільки треба часу, аби шампанське вийшло з організму

Середа, 02 січня 2019, 16:00
Скільки треба часу, аби шампанське вийшло з організму

Питання про те, скільки можна випити шампанського, актуальне впродовж новорічно-різвяних свят.

Багато автомобілістів успішно застосовують мінімалістську методику – не пропускають перший тост, але потім відставляють келих в бік вже до кінця вечора, – пише auto.24tv.ua.

При цьому шампанське часто вибирають нібито як легкий напій, що не приносить серйозного сп'яніння. Це не зовсім правильно. Через наявність у цьому вигляді вина розчиненого вуглекислого газу воно швидше й активніше всмоктується в кров – як кажуть, "вдаряє в голову". Сп'яніння від шампанського настає швидко, особливо якщо пити його натщесерце – а найчастіше так і буває, оскільки цей вид напою на новорічні свята у нас відкривають першим. Тому традиційних закусок, призначених для ігристих вин (фрукти, сир, бутерброди з ікрою, салати, бісквіти), людині, яка збирається сьогодні сісти за кермо, буде мало – вам доведеться порушити канони записних гурманів і закусити як слід.

Цікаво, що протверезіння після ігристого вина теж наступає раніше – на 30-40 хвилин швидше, ніж після тихого вина такої ж міцності.

Розрахунки медиків і судмедекспертів, підтверджені дослідами журналістів (сертифікований в Україні прилад Drager Alcotest 6810), показують, що випитий келих (200 грамів) шампанського повністю "виходить" з організму людини за 1,5-2 години. Некарної межі в 0,2 проміле вміст алкоголю в крові досягає помітно раніше. Ця цифра також там відома, але ми не будемо озвучувати її: давайте залишимо цей "запас" для підстраховки – все-таки йдеться про безпеку і людські життя.

Скільки треба часу, аби шампанське вийшло з організму

Експеримент показав, що після шампанського жінки залишаються в піднесеному настрої довше – різниця з чоловіками після келиха шампанського в середньому 20-30 хвилин.

Після шампанського не варто вживати інші алкогольні напої, нехай навіть у символічній кількості – їхній небажаний для вас вплив на організм буде посилений "газованим" вином і повернення водія в працездатний стан відкладеться на непропорційно більший термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів