Поділитись:

Чарівна пігулка Зеленського

Автор: Андрій Лучик |
Вівторок, 01 січня 2019, 07:40

Сталося те, про що давно говорили. Хтось із острахом, хтось - із захопленням. Зеленський іде в президенти.

Гарно зрежисований хід - заявити про це під Новий рік, виголосивши промову замість Порошенка.

Але проблема в тому, що реальне життя - не телевізор. Хью Лорі не є геніальним лікарем в реальному житті, як його герой доктор Хаус, а Міккі Маус - всього лише мультяшний герой. Нікому ж на думку не спаде висунути в президенти Міккі Мауса?

І високі рейтинги Володимира Зеленського демонструють нам, українцям, нашу найбільшу біду: вірити в месію, який прийде і дасть чарівну пігулку, знизить тарифи помахом чарівної палички, грюкне кулаком по столу - і всі корупціонери враз перестануть красти. Адже якщо у фільмі це зробив Голобородько, то чому ж у реальному житті Зеленський не може?

Ще однією бідою є відсутність історичної пам'яті. Згадайте Ющенка, який "прийде і порядок наведе". Національний герой, улюбленець публіки... Як він безславно закінчив свій президентський термін, хтось пам'ятає?

А тепер про критичне мислення. Хтось чув від Зеленського політичні заяви, окрім як "ідіть у сраку"? Хтось знає, як він збирається вирішувати проблему з "Роттердамом +"? А з Керченською протокою? Якими мають бути пріоритети бюджетних видатків? А кого він запропонує на посади міністрів оборони, зовнішніх справ та главу СБУ? Тоді чому ви думаєте, що Зеленський буде хорошим президентом?

(У цьому випадку тригодинне інтерв'ю з Гордоном можна до уваги не брати, бо там Володимир Зеленський ратує "за все хороше проти всього поганого", без конкретики). 

Але нам простіше вірити в світле майбутнє, яке нам побудують чи то американці, чи то росіяни; в мера/губернатора/президента, які наведуть лад в місті/області/країні; в добру Європу, яка захистить нас від Путіна. Чи в чарівну пігулку від всіх хвороб, щоб можна було і пити, і курити, і спортом не займатися, але бути здоровим. А ще дехто вірить в Зеленського.

А може досить мріяти?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів