Поділитись:

Змінили правила вступу до вищих навчальних закладів, - МОН (інфографіка)

П'ятниця, 28 грудня 2018, 22:16

МОН затвердило нові норми вступу на бакалаврат та магістратуру до вищих навчальних закладів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, – пише ТСН.

Так, тепер можна буде подавати сертифікати ЗНО попередніх років. Відтепер для вступу на бакалаврат прийматимуть сертифікати ЗНО 2017, 2018, 2019 років, крім оцінок з іноземних мов. Для мов будуть діяти лише сертифікати 2018 та 2019 років.

Аби абітурієнти мали можливість складати творчі конкурси в кількох університетах, дату їх проведення перенесли. Вступники складатимуть конкурсні іспити до початку прийому документів – з 1 до 10 липня.

Кількість заявок, які можна подати для вступу на бакалаврат, залишилась незмінною: на бюджет – максимум 7 заяв на 4 спеціальності. 

Від 2019 року почне працювати механізм першочергового зарахування вступників у медичні та педагогічні виші, які готові після закінчення навчання працювати у сільській місцевості.

Вступники укладатимуть угоду про відпрацювання не менш як на 3 роки в селі або селищі міського типу.

Реєстрація електронних кабінетів та завантаження до них документів почнеться 1 липня, а прийом заяв та документів – 10 липня. Закінчується подання заяв о 18:00 22 липня – для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО. Особи, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів, мають подати заяви до 18:00 16 липня.

Також у відомстві розповіли, що від 2019 року буде збільшена кількість пільг для учасників бойових дій.

Нагадаємо, Рада підвищила студентам іменні стипендії. Стипендії парламенту призначають за успіхи в навчанні та суспільно-громадську роботу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів