Політичні підсумки-2018: Савченка похвалили, Палицею незадоволені

П'ятниця, 28 грудня 2018, 14:00

У результаті описування 20 експертів на Волині найбільш успішним політиком вказали голову Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка. Другу позицію розділив нардеп Ігор Гузь з депутатом Луцької міської ради Андрієм Покровським. На ними слідує заступник голови Волинської ОДА Денис П’ятигорець.

Опитування «Політичні підсумки року: погляд експертів» проводив Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу. Презентація відбулася сьогодні, 28 грудня.

Серед тих, кого опитували – громадські діячі, журналісти, політологи, які не представляють інтереси певної політичної сили.

Натомість найменш успішним політиком назвали колишнього голову Волинської ОДА Володимира Гунчика. Другу сходинку в антирейтингу посів голова Волинської облради Ігор Палиця. А третю розділили чинний та колишній секретарі Луцькради Григорій Пустовіт та Юлія Вусенко.

Політиком-несподіванкою року назвали Івана Мирку, що очолив цього року обласний осередок БПП. На другому та третьому місцях Олександр Савченко та Андрій Покровський.

Серед команд (політичні партії, громадські рухи тощо) найвищі оцінки дали осередку «БПП Солідарність», УКРОП та руху СВІДОМІ.

Водночас до антирейтингу потрапили команди «Батьківщини», «Самопомочі», УКРОПу та Радикальної партії. Таке парадоксальне потрапляння в обидва списки УКРОПу пояснюють тим, що всередині політичної сили сталися розбіжності.

Експертів також просили оцінити роботу двох посадовців: голови Волинської ОДА та Волиньради.

Роботі Олександра Савченка 45% опитуваних поставили задовільну оцінку. 22% – добре, 5% відмінно.

Натомість діяльність Ігоря Палиці 65% опитуваних оцінили як незадовільну.

Серед того, що впливатиме у 2019 році на місцеву політику, опитуванні називають майбутні президентські та парламентські вибори.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Є сигнали, що часи домінування УКРОПу на Волині минають, – політолог (бліц-інтерв’ю)