Поділитись:

Директор "Кічкарівки" звинуватив Луцькраду в перешкоджанні розвитку бізнесу (оновлено)

Середа, 20 квітня 2016, 15:04
Директор

Хлібопекарському підприємству "Західторгхліб", продукція якого більше відома під ТМ "Кічкарівка", відмовили у встановленні нового торгівельного павільйону на вулиці Кравчука в Луцьку. Натомість дозвіл на розташування МАФу на земельній ділянці поблизу отримало ПрАТ "Ковельський хлібокомбінат".

Про це на власній сторінці у соцмережі Facebook написав директор "Західторгхліб" Віталій Бобир.

Із його слів, ні заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, ні заступник начальника управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв не змогли пояснили, чому у міській раді прийняли таке рішення.

15:41 На засіданні виконкому сьгодні, 20 квітня, під час розгляду проекту рішення "Про розміщення товариством з обмеженою відповідальністю "Ковельський хлібокомбінат" тимчасової споруди на вул. Кравчука" підприємству не погодили розміщення МАФа.

"Чому мені відмовили через одне порушення (розміщення тимчасової споруди передбачається за рахунок газону), а на всі порушення встановлення МАФу ковельського хлібозаводу – закрили очі. За рахунок чого мені розвиватись, створювати нові робочі місця та піднімати заробітні плати?! На ці питання також ніхто не зміг відповісти... В мене все", – зауважив Бобир.

"Проблема в тому що мені, місцевому виробнику, міська влада не дає можливості розвивати власну торгівельну мережу та встановлювати МАФи, торгівельні павільйони, мотивуючи це різними відписками та причинами. Мені, як підприємству, яке наповнює місцевий бюджет, яке створює робочі місця для лучан, підприємству, яке реалізує соціальний хліб та різноманітні хлібобулочні вироби, не алкоголь, не цигарки – а хліб. Таких МАФів як сміття скажете Ви і потрібен якийсь порядок,

Віталій Бобир зауважив, що частину свого доходу отримує від супермаркетів, які розраховуються з відстрочкою у 30 днів, проте термін реалізації хліба становить 1-2 дні. До того ж, підприємство повинне за цей час оплатити послуги за газ, електроенергію та сировину, а також нарахувати заробітну плату.

"Тепер головне питання: де взяти кошти? Велику частину цих коштів дає саме власна торгівля, а іншу частину банківський овердрафт, звичайно з відсотками. Тепер переходимо до самого цікавого: ні міська влада, ні ніяка інша влада не може (а можливо і не хоче) повпливати на мережевих рітейлерів відносно питання відстрочки платежів, але при цьому вона не тільки не дає можливість встановити нові торгівельні павільйони, але й бажає ще й деякі демонтувати!" – підкреслив він.

Довідка: ТОВ "Західторгхліб" зареєстроване у Луцьку за адресою: вулиця Карбишева, 1. Серед засновників підприємства значиться син луцького бізнесмена В'ячеслава Алфьорова Максим та бізнес-партнер Алфьорових Володимир Румянцев. Бенефіціарним власником "Західторгхліб" є Румянцев.

Щодо "Ковельського хлібокомбінату", то серед переліку засновників вказані Валерій Анан'єв, Галина Базюк, Любов Михалевич, Галина Гаврилевська, Богдан Охримович, Василь Римарчук, Михайло Рудик, Ольга Фалюш та подружжя Смітюхів – Іван та Надія Смітюхи. Бенефіціаром підприємства зазначений Іван Смітюх, а власником істотної участі – його брат Григорій.

Директор

Директор

[image=3769 class="clicable-image" data_full=/img/original/feed_publication_image/3/3464_HPie3WzXpxCn.jpg ]

[image=3768 class="clicable-image" data_full=/img/original/feed_publication_image/3/3464_oZ172toPKGfm.jpg ]

Ситуаційна схема МАФу ковельського хлібзаводу. Бачимо що: 1) має розташовуватись на газоні 2) відсутня відстань 5 метрів до дорожнього полотна

Директор

Порівняння розташування: торгівельного павільйону ТМ "Кічкарівка" та Ковельського Хлібокомбінату

[image=3765 class="clicable-image" data_full=/img/original/feed_publication_image/3/3464_4QOYJuV0RpcR.jpg ]

Торгівельний павільйон ТМ "Кічкарівка"

Директор

Торгівельний павільйон ТМ "Кічкарівка"

Директор

Торгівельний павільйон ТМ "Кічкарівка"

Директор

Директор "Кічкарівки" колись хотів встановити маф на Кримсього, та отримав відмову через те, що відстань до дорожнього полотна була меншою, ніж 5 метрів. А ковельський хлібокомбінат!?

Директор

Надрукувати
мітки:
коментарів