Поділитись:

Відомо, хто може очолити Волинський краєзнавчий музей

Середа, 26 грудня 2018, 16:10

У Луцьку рекомендують призначити на посаду директора Волинського краєзнавчого музею Оксану Важатко.

Засідання конкурсної комісії відбулось у середу, 26 грудня, – інформує Район.Луцьк. 

На посаду директора Волинського краєзнавчого музею претендували двоє осіб. Обидва – з числа працівників музею та з багаторічним стажем роботи у музейній сфері.

Першим із програмою розвитку краєзнавчого музею на один та п'ять років виступив Дмитро Зінько з досвідом роботи 11 років. Чоловік провів чимало акцій у стінах музею, має науковий ступінь кандидата історичних наук, займається науково-дослідною роботою, організатор культурних проектів на міському та обласному рівнях. Він планує зробити краєзнавчий музей відкритим та привабливим для інвестицій, створити бренд музею, впровадити мультимедійні експозиції, 3D моделі зі звуковим супроводом, проводити екскурсії українською, польською, англійською та німецькою мовами, співпрацювати із творчими студіями Луцька та популяризувати музей через сторінки у соцмережах.

Ще одним кандидатом на посаду директора стала працівник музею Оксана Важатко. Із її слів, музей потребує серйозних змін.

«Нині музеї вступають у серйозну боротьбу за відвідувача. І потрібно зробити так, щоб відвідувач вибрав саме наш музей. Для цього він має стати іншим. Майбутній музей має бути українським за змістом, європейським за рівнем та сучасним за формою», – наголосила жінка.

У перший рік роботи на посаді директора вона планує сформувати оновлену команду працівників, налагодити роботу у сфері маркетингу та менеджменту, запровадити іноваційні музейні продукти та розширити мережу фінансування за рахунок залучення грантових програм чи меценатів.

У підсумку члени конкурсної комісії підтримали кандидатуру Оксани Важатко. Саме її рекомендуватимуть голові Волинської ОДА Олександру Савченку для підписання контракту на посаду директора краєзнавчого музею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
20 березня 2024
05 грудня 2023
24 листопада 2023
01 листопада 2023
17 жовтня 2023
16:42
04 жовтня 2023
10:35
30 вересня 2023
25 вересня 2023
15 вересня 2023