На Волині переселенці можуть отримати дві тисячі євро на власний бізнес

Середа, 20 квітня 2016, 12:57

На Західній Україні реалізується програма щодо підтримки бізнесу переселенців.

Жителі Криму та Донбасу, які переїхали на Західну Україну, мають змогу отримати по 2 000 євро на втілення власного бізнес-проекту. Перевага надаватиметься тим, хто проживає у сільській місцевості на невеликих містечках. Про це 20 квітня повідомила координатор напряму бізнес-грантів у проекті Мар'яна Жураковська, інформує IA ZIK.

Проект реалізується за підтримки Мальтійської служби допомоги і громадських організацій. Одним з напрямків є сфера бізнесу.

"Ми надаємо 18 бізнес грантів, еквівалентні 2000 євро. Особлива увага сфокусована на сільській місцевості та малих містечках – десять грантів з 18 мають піти туди. Проект реалізовується на теренах восьми областей Західної України. Анкети, які розміщені на сайті "Крим. SOS", приймаються до 15 травня. І вже 25 травня ми плануємо оголосити 18 переможців. Вони отримають фінансову і правову допомогу", – зазначила координатор.

Водночас вона наголосила, що грошей безпосередньо в руки учасникам проекту не дадуть, а лише закуплять необхідне обладнання чи інструменти для реалізації ідеї. Крім того, координатори проекту будуть моніторити, як бізнес-ідея втілюється у життя, та надаватимуть консультації.

"Вже є близько 40 заявок. Ми дуже переживали, що учасники будуть лише зі Львівської області. Але анкети надсилають переселенці, які проживають на Буковині, Волині, Закарпатті", – додала Мар'яна Жураковська.