Поділитись:

Гунчик пропонує відкритий конкурс на посаду начальника митниці

Середа, 20 квітня 2016, 12:14

Голові ОДА Володимирові Гунчику, керівнику громадської ради при облдержадміністрації Ігореві Дильову, представникам громадськості та ЗМІ довелося заходити до адмінприміщення митниці через "чорний" вхід, позаяк центральний – на замку.

Зустріч із колективом митниці відбулася 19 квітня. Про це повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Телефонограму зі сповіщенням про запланований візит голови ОДА на Волинську митницю спрямували завчасно. Однак, як з'ясувалося, керівництво не сповістило колектив про наміри голови облдержадміністрації, тому заходити до адмінприміщення Володимиру Гунчику довелося через "чорний" вхід.

В.о. начальника Волинської митниці Олександр Шавлак, із політикою якого категорично не згоден колектив відомства, відбув у робоче відрядження до сусідньої Польщі. Тож офіційну позицію керівництва озвучив начальник митного поста "Ягодин" Сергій Гриценко: жодного конфлікту на митниці не існує, натомість "ситуація створена штучно й з усім відомих причин".

Представники колективу, зокрема керівник профспілки Юрій Терещук та заступник начальника Волинської митниці Світлана Бондарчук стоять на іншому: атмосфера у колективі дуже напружена, введена в дію нова штатна структура, відмінено автоматизований розподіл робочих місць, а виконувач обов'язків так і не зустрівся з колективом.

"Я не поставив підпису на паперах – погодженні кандидатури Олександра Шавлака. Поки утримуюся. Пропоную обговорити його кандидатуру як претендента на відповідну посаду на засіданні громадської ради, як це практикували раніше. Готові узгодити день і час до кінця цього тижня", - заявив Гунчик.

Відповідну ідею підтримав й Ігор Дильов, запропонувавши організувати засідання у п'ятницю, 22 квітня. Сергій Гриценко у відповідь запевнив, що поінформує пана Шавлака.

Щодо індикативних показників повідомили, що станом на 19 квітня і з початку року перераховано 1 млрд 400 млн грн платежів. А це – 107, 3% від доведених індикативних платежів.

"Очікуємо на 30 мільйонів коштів на будівництво та ремонт доріг. Думаю, волинські митники впораються. Інформацією, яку почув, задоволений. Разом із тим, не повинно бути непорозумінь. Ще раз наголошую: є порушення – мають працювати правоохоронні структури. Керівник має право проводити внутрішнє розслідування, але за конкретним фактом. Накази ж, підписані новим керівництвом, – свідчення наявності конфлікту на Волинській митниці. Але будь-які непорозуміння слід вирішувати на місці, шукаючи спільних точок дотику. При цьому не беруся захищати жодну зі сторін. Я – не арбітр. Я – зацікавлена в нормальній роботі митниці посадова особа. Проситиму керівництво ДФС приїхати й говорити з людьми. Моя кінцева позиція: провести відкритий конкурс на заміщення посади керівника митниці", - зазначив голова ОДА.

Також Гунчик попросив активістів не блокувати вхід до адмінбудувлі.

Надрукувати
мітки:
коментарів