Поділитись:

Затримали через 20 хвилин: росіянин пограбував банк на малолюдному острові серед океану

Неділя, 23 грудня 2018, 03:26
Затримали через 20 хвилин: росіянин пограбував банк на малолюдному острові серед океану

На Шпіцбергені за пограбування банку був затриманий 29-річний громадянин Росії. Російського туриста затримали через 20 хвилин після злочину.

Це сталося вранці 21 грудня в Лонг’їрі, адміністративному центрі провінції Свальбард. Про це пише "Медуза", передає УНІАН.

Місцева влада називає чоловіка, ім'я якого не розголошується, туристом. Він погрожував працівникам банку рушницею, яку легально взяв в оренду. Як пише видання Svalbardposten, рушницю в місті можна орендувати, зокрема, для захисту від білих ведмедів.

Працівники банку (крім них, у приміщенні нікого не було) натиснули на тривожну кнопку, і росіянина затримали через 20 хвилин після злочину. Його заарештували на чотири тижні і відправили в місто Тромсе в материковій частині Норвегії.

"Інцидент показує, що ми, на жаль, більше не можемо уникнути злочинів, які раніше бачили тільки на материку", – заявила губернатор Свальбарда К’єрстин Асхольт. 

The Local пише, що це перше пограбування банку в історії цього місця – не пояснюючи, яка саме територія мається на увазі. NRK уточнює, що такий злочин вперше здійснено в Лонг’їрі.

The Local та інші ЗМІ констатують, що шанси грабіжника на успішну втечу були невеликі в Лонг’їрі, де живуть дві тисячі осіб. Місцеве видання IcePeople зазначає, що в Лонг'їрі кілька тижнів тому встановилася полярна ніч (що могло б допомогти злочинцеві зникнути), але покинути місто в цей час року можна, головним чином, на літаку.

У норвезьких соцмережах стали жартувати про те, що трапилося, називаючи це "найбезрозсуднішим пограбування банку в норвезькій історії": грабіжник "забув подумати про шляхи відходу", при цьому справа відбувалася "на острові з дорогами протяжністю п'ять миль".

Архіпелаг Шпіцберген, який приблизно в 2 рази більше Бельгії, розташований посеред Льодовитого океану, в 1300 км від Північного полюса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раніше судимий лучанин за день пограбував двох людей (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
06 грудня 2023
11 листопада 2023
07 листопада 2023
22 жовтня 2023
06 жовтня 2023
19 вересня 2023
03 серпня 2023
22 липня 2023
18 липня 2023
10 липня 2023