Поділитись:

"Волиньгаз" спрямує 37 мільйонів на вдосконалення газової мережі

Вівторок, 19 квітня 2016, 19:35

У 2016 році відповідно до інвестиційної програми, затвердженої Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ПАТ "Волиньгаз" спрямує 37 мільйонів гривень у покращення газопостачання області.

Понад 60% із цієї суми передбачено на встановлення для волинян лічильників газу, повідомляє прес-служба підприємства.

Першим розділом Плану розвитку газорозподільної системи на 2016-2025 роки є Інвестиційна програма газорозподільного підприємства ПАТ "Волиньгаз". Проект інвестпрограми передбачає капіталовкладення компанії у модернізацію газових мереж та закупівлю приладів обліку газу. У 2016 році ПАТ "Волиньгаз" планує встановити понад 2,7 тисяч індивідуальних та 879 будинкових лічильників, на що у інвестиційній програмі підприємства закладено понад 22 мільйони гривень.

Нині на Волині майже 50 тисяч споживачів не мають приладів обліку газу. Більшість із них користується лише газовими плитами, тобто використовує блакитне паливо виключно для приготування їжі. Саме у багатоповерхівках, у яких мешкає ця категорія споживачів, першочергово встановлюватимуть будинкові лічильники газу. Це дозволить у найкоротші терміни налагодити приладовий облік для усіх волинян.

"Ініціатором програми щодо масового встановлення загальних для всього багатоквартирного будинку вузлів обліку споживання газу стало НКРЕКП. Таке облаштування будинкових лічильників газу замість індивідуальних приладів обліку дозволяє заощадити час та кошти, адже в середньому витрати на одного абонента при встановленні будинкового лічильника вартують уп'ятеро дешевше, аніж при монтажі квартирних лічильників. Решта осель волинян, де встановити будинкові лічильники неможливо або не рентабельно, будуть облаштовані індивідуальними приладами обліку", - розповідає перший заступник голови правління, головний інженер ПАТ "Волиньгаз" Сергій Галянт.

Крім того, майже 14 млн. гривень з затвердженої у Інвестиційній програмі суми "Волиньгаз" планує спрямувати на ремонт та модернізацію газових мереж, заміну об'єктів газопостачання задля підвищення рівня надійності та безпеки газопостачання області.

Зі слів першого заступника голови правління "Волиньгазу", щоб повністю модернізувати газове господарство Волинської області потрібно щорічно інвестувати майже 65 мільйонів гривень упродовж хоча б п'яти років. За сучасних складних фінансових умов, що спричинені невідповідним тарифом, боргами споживачів за газ і зменшенням об'ємів споживання палива, інвестиційна програма 2016 року включає лише той необхідний мінімум, який дозволить підтримувати газорозподільну систему в робочому стані та забезпечити безаварійність та безперебійність газопостачання.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
16:46
22 березня 2024
20 березня 2024
12 березня 2024
11 березня 2024
10 березня 2024
05 березня 2024
04 березня 2024
28 лютого 2024
19 лютого 2024