Поділитись:

Лайка, тиск і погрози: луцьку журналістку намагалися "розвести" на гроші

П'ятниця, 21 грудня 2018, 16:54
Лайка, тиск і погрози: луцьку журналістку намагалися «розвести» на гроші

Луцьку журналістку і фотографку намагалися шахраї намагалися "розвести" на гроші.

Про шахрайську схему Ірина Кабанова написала на своїй сторінці у Facebook. 

Усе почалося з продажу фотоапарату на платформі OLX.

"Телефонує до мене російськомовний чоловік, який представився як Мельников Сергій Олександрович з Бердянська. Мовляв, ми юридична особа, торговий центр «Успех», скуповуємо б/у техніку і потім перепродаємо або віддаємо на деталі». Я ж то зраділа! Ура, думаю, швидко продам! Чоловік відмовився отримати товар за допомогою безпечного накладного патежу "Нової пошти" і сказав, що скине гроші на картку прямо. Спитав номер картки і прізвище. А тепер, увага, цитую: «Это будет перевод денежных средств, так что вы должны подойти к банкомату, выбрать в меню нужную услугу и получить сразу наличные. Вам распечатается чек, я попрошу его отправить вместе с посылкой, это девочкам в бухгалтерию нужно. Чтобы все прошло правильно, позвоните мне, когда будете у банкомата и я расскажу что делать». Домовилися, що я о 13:00 підійду до якогось банкомату", – написала Ірина Кабанова. 

Порадившись із прес-секретарем "ПриватБанку" на Волині Владиславою Жорняк і переконавшись, що це таки шахрайство, журналістка продовжила діалог із "покупцем": 

"Ч: Вы уже возле банкомата?
Я: Ви знаєте, я проконсультувалася із юристом і він мені не радить проводити подібні операції. Пропоную переказати кошти на картку, а потім з Приват24 зможете витягнути собі квитанцію та віддати у свою бухгалтерію.
Ч: Мы так не работаем. У нас нет Приват24. Мы только делаем денежные переводы. Это как Вестер Юнион (далі незрозуміла фраза про Нацбанк і якісь відсотки, якими вони (фірма) розраховуються з клієнтами). Фууух, Госпади, Боже. Все-таки женская логика – это просто капец.
Я: Ну для чого ж переходити на образи. Я все-таки не хочу ризикувати і отримувати у такий спосіб платіж, тому або так, як я пропоную, або я знайду іншого покупця.
Ч: Фуух, бл*ть. Вы понимаете, что на вас я уже отправил перевод! Вы совсем меня не слушали. Я сейчас обращусь в нашу службу безопасности и мы заблокируем вашу карту на 14 дней. Потом вам позвонит сотрудник полиции, а дальше встретимся в городском суде Киева. Вам прийдется вернуть отправленые деньги плюс с процентами. Вы это понимаете?
Я: Для чого ж нецензурні слова... Я все чудово розумію. Але я не отримала ніякого переказу. А давайте змоделюємо ситуацію: я прийшла до банкомату, що маю зробити далі?
Ч: Девушка, вам что 15 лет? Что это такое?
Я: Ні, я вже давно повнолітня. Колись отримувала переказти, то, можливо, вам буде зручно, щоб я забрала переказ у касі банку? Чи попросила допомоги у консультантів...
Ч: Вобщем, я все понял. Ждите звонка от сотрудника полиции". 

Потім чоловік просто поклав слухавку. Відтак Ірина Кабанова застерігає усіх від подібних шахрайських дій. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Увага, шахраї: волинянам розповіли, як не потрапити на гачок

Надрукувати
мітки:
коментарів