Поділитись:

Кафе і ресторани в Україні змусять створювати безбар'єрний простір

П'ятниця, 21 грудня 2018, 22:40
Кафе і ресторани в Україні змусять створювати безбар'єрний простір

У нових Державних будівельних нормах (ДБН) був передбачений пункт про обов'язкове створення безбар'єрного середовища в кафе, ресторанах та інших закладах харчування.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лева Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

"Всі ми маємо однакові права, тільки не всі це розуміють, на жаль. На сьогодні більшість закладів не мають навіть безбар’єрного входу, не говорячи про доступний простір всередині. Але це зміниться", – заявив він.

"У новому ДБН щодо доступності, прописана обов’язкова норма: влаштовувати безбар’єрний простір у кафе, ресторанах та інших закладах харчування. ДБН має вступити в дію вже навесні 2019 року", – повідомив заступник міністра.

У нових ДБН вказано, де саме в закладі повинні створюватися посадочні місця для людей з інвалідністю, правила проектування входу і інших елементів приміщення, якими користуються відвідувачі, і параметри універсальних туалетних кабінок.

Парцхаладзе підкреслив, що новий ДБН адаптований до європейських норм і містить наочні приклади реалізації прописаних нормативів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьким барам та піцеріям погодили години роботи на 2019 рік

Надрукувати
мітки:
коментарів