Поділитись:

Волинський Миколай: найбільше на дітях піаряться “УКРОП” та фонд Палиці (фото)

П'ятниця, 21 грудня 2018, 15:35

Фото з мережі Інтернет

Волинські депутати порушують Закон України “Про освіту”. Так, “укропівці” дарували дітям подарунки у школах і лікарнях від благодійного фонду голови Волиньради Ігоря Палиці “Тільки разом”. А представники “Батьківщини” не гребували піаритись у реабілітаційному центрі для людей з інвалідністю. Подарункові пакети з лого партії “засвітилися” перед виборами до волинських ОТГ, що відбудуться 23 грудня.

Журналісти Руху ЧЕСНО переглянули в соціальних мережах сторінки партій і депутатів, які цьогоріч скористалися з нагоди попіаритись на дитячому святі. Вони вітали дітлахів та роздавали подарунки від себе, своєї партії чи благодійного фонду. 

Юрист Центру демократії та верховенства права Максим Хаврат пояснює, що політики, які виступають з промовами в навчальних закладах, порушують базовий закон “Про освіту”.  

"Відповідно до статті 31 Закону України “Про освіту”, політичні партії (об'єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти. Також статтею 80 визначено, що об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають використанню не за освітнім призначенням”, – зазначив він.

Практично в кожному районному центрі Волині та в самому Луцьку депутати Луцької міської та Волинської обласної рад від “УКРОПу” піарилися на дітях і звітували про це на своїх сторінках у Facebook.

Зокрема, у Луцьку “укропівці” дарували солодощі маленьким пацієнтам Волинської обласної дитячої лікарні.

“Засівали” подарунками від партії та благодійного фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” й у Володимирі-Волинському та Шацьку.

Голова Шацької райради, “укропівець” Сергій Карпук вітав зі святами малечу у відділенні Шацької районної лікарні.

У селах Ківерцівського району та в самих Ківерцях “укропівці”дарували дітям з родин учасників АТО солодощі й махрові рушники.

Зі святом вони вітали учнів шкіл у селах Микуличі, Хобултова та Березовичі Володимир-Волинського району.

Не забула про свій електорат і волинська “Батьківщина”. Її представники долучилися до акції “Миколай про тебе не забуде”.

Окрім привітань із Днем святого Миколая, “батьківщинівці” Горохівської районної партійної організації вручали подарунки людям з інвалідністю в реабілітаційному центрі “Сонце любові”.

Кандидатки в депутати Липинської та Гіркополонківської ОТГ Луцького району від ВО “Батьківщина” Ірина Дяченко та Анна Христич розмальовували вікна в кімнатах вихованців спеціалізованого дитячого будинку та дарували дітям книги й печиво. Нагадаємо, що вибори в цих ОТГ відбудуться 23 грудня.

Один з осередків “БПП” вітав дітлахів уже з прийдешнім Новим роком. Голова Іваничівської районної парторганізації “Солідарності” Микола Холмецький відвідав ДНЗ у селі Самоволя.

Нагадаємо: благодійництво депутатів може бути безпосередньо пов’язане з парламентськими виборами, які наближаються.

Діапазон голосів, необхідних для перемоги на мажоритарному окрузі в Україні, за даними 2014 року, становить від 1500 до 70 тисяч. Як свідчить практика, активна доброчинність нардепів, роздавання подарунків, облаштування дитячих майданчиків здатні підтримувати лояльність потрібної кількості виборців упродовж перебування обранця на посаді. А під час передвиборчих перегонів така діяльність дає їм вагомі переваги над конкурентами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліщук віджимає право на благодійність у Луцьку

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 грудня 2023
17:20
24 листопада 2023
15 червня 2023
11 червня 2023
07 травня 2023
09:07
18 липня 2022
29 червня 2022
30 квітня 2022
01 квітня 2022
14 лютого 2022