Поділитись:

Студентів луцького "політеху" будуть долучати до програм ОДА

Субота, 22 грудня 2018, 08:21
Студентів луцького «політеху» будуть долучати до програм ОДА

Обласна державна адміністрації відтепер офіційно співпрацюватиме з Луцьким національним технічним університетом. 

Меморандум про співпрацю голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко з ректором Луцького НТУ Петром Савчуком підписали, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА. 

Олександр Савченко зауважив, що виконавча вертикаль на Волині співпрацює з технічним університетом вже не перший місяць. Першим предметним спільним проектом була організація та проведення міжнародного інвестиційного форуму «Волинь Інвест 2018», де студенти були волонтерами та навіть самостійно розробляли проекти.

"Я вважаю, що кожна курсова робота студента повинна втілитися у реальний проект – як то розробка зупинки автотранспорту чи якийсь архітектурний об’єкт. Зараз ми працюємо над розбудовою туристичної Олики, туди теж наша команда залучає студентів технічного вишу. І каналізування Шацьких озер і локальні технічні об’єкти – студенти повинні бути задоволені тим, що залишать про себе добру пам’ять. Я впевнений, це надихає на навчання та досягнення", – розповів голова ОДА. 

Також він додав, що меморандум про співпрацю дасть можливість розширити елементи співробітництва з усіма кафедрами університету.

Серед принципів співпраці – систематична комунікація між облдержадміністрацією та Луцьким НТУ, координація спільної діяльності за допомогою постійного дорадчого органу, реалізація пріоритетних для української освіти і громадянського суспільства цілей, вирішення проблем промисловості та інфраструктури регіону.

Ректор Луцького технічного університету Петро Савчук вважає, що виграють від цієї співпраці насамперед студенти, які матимуть можливості практикуватися в інтелектуалів та професіоналів та бачитимуть реальний стан справ у своїй спеціальності:

"На жаль, цей приклад не був реалізований раніше через небажання обласної ради. Студенти та викладачі університету будуть дотичними до всіх регіональних програм, які існують: і як експерти, і як наповнювачі цих програм. У нас є для цього великий потенціал. Ми відкрили нові магістерські програми: агро-інженерія, інженерія програмного забезпечення. Я сподіваюся, що підписання цього меморандуму буде поштовхом до того, аби обласна влада готувала якісніші проекти регіональних програм", – зауважив Петро Савчук.

Зокрема обидві сторони планують проведення спільних заходів, розробку та втілення в Луцькому НТУ навчально-виховних та інформаційних курсів, програм та проектів, спільну участь в роботі ОДА з питань освіти та науки при реалізації стратегії розвитку регіону, вирішення наукових та екологічних проблем тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів