Поділитись:

Поліщук віджимає право на благодійність у Луцьку

П'ятниця, 21 грудня 2018, 13:10
Поліщук віджимає право на благодійність у Луцьку

Аби «насолити» депутату Андрію Покровському, міська влада жодним чином не допомогла запросити дітей з малозахищених сімей на новорічне свято, яке має відбутись 28 грудня у розважальному центрі «Промінь». (Свято організовується з ініціативи депутата та відбуватиметься в рамках благодійної програми Громадянського Руху «СВІДОМІ»).

Про це стало відомо у п’ятницю, 21 грудня, під час сесійного засідання Луцької міської ради.

Зі слів депутатки Алла Надточій (Андрій Покровський попросив Аллу Надточій озвучити його звернення, оскільки він не міг бути присутнім на сесійному засіданні), меценат звернувся до виконувача обов’язків Луцького міського голови Григорія Пустовіта з проханням допомогти забезпечити присутність дітей з соціально-незахищених сімей на новорічному святі, яке він проводить вже 7-й рік поспіль, проте належної підтримки не отримав.

«На жаль, ваша допомога обмежилася обіцянкою вивісити оголошення на сайті міської ради. І це зовсім незрозуміло, адже міська рада  сама просить надати підтримку для того, щоб діти отримали подарунки, а коли меценат робить свято, то допомогти залучити дітей, які завжди чекають свята, ви не хочете. Я вимагаю, щоб ви доручили відповідним службам зв’язатися з представниками мецената, аби близько 400 дітей прийшли на свято та не були обділені увагою», – сказала вона.

У відповідь Пустовіт сказав, що міська рада нікому не відмовляє та запропонував обговорити проблему (якої, до речі, в минулі роки не виникало) після сесії.

Своєю чергою, голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук зазначив, що у Львові запровадили ініціативу, згідно якої політичним партіям та громадським організаціям заборонено втручатися у навчальний процес.

«Ми розуміємо, що скоро стартує передвиборчий процес, але не потрібно агітувати через школи, бо діти повинні вчитися. Якщо громадські організації чи партії хочуть влаштовувати свята, то нехай повідомляють про це через ЗМІ, щоб кожен охочий міг вирішити, чи йти йому на таке свято, чи ні», – сказав він.

Натомість, Алла Надточій зауважила, що якщо Поліщук стоїть на такій позиції, тоді нехай фонд «Тільки разом» познімає свої стенди у луцьких школах.

Поліщук віджимає право на благодійність у Луцьку

(на фото: стенд "Тільки разом" в луцькій школі № 3)

Поліщук віджимає право на благодійність у Луцьку

(на фото: луцька школа № 5)

Нагадаємо, що Ігор Поліщук з З квітня 2012 року до березня 2017 року працював на посадах юрисконсульта, головного юрисконсульта, заступника голови правління БФ «Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Меценат подарував маленьким лучанам казку, пригоди та смаколики (фото)

Головна освітянка Луцька не знає про проект рішення щодо платного навчання дітей у школах (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів