Поділитись:

На Волині заборонили російськомовні "культурні продукти"

Четвер, 20 грудня 2018, 23:21
На Волині заборонили російськомовні «культурні продукти»

Волинська обласна рада ввела мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Волинської області.

Про це інформує власкор "Вголосу".

Заборона російськомовного контенту діятиме до повного припинення окупації території України. 

Таке рішення, за словами депутатів, ухвалили, щоб уникнути ескалації напруги в суспільстві та не допустити розпалювання міжнаціональної ворожнечі; захистити український інформаційний простір від гібридних впливів держави-агресора та подолати наслідки тривалої мовної русифікації.

Проект рішення передбачає такі кроки:

  1. Встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Волинської області до моменту повного припинення окупації території України.
  2. Доручити Волинській обласній державній адміністрації вжити заходів щодо створення Робочої групи (за участю представників обласної ради, громадськості, правоохоронних органів, районних державних адміністрацій) – з метою проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних і юридичних осіб щодо мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Волинської області.
  3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування області ухвалити аналогічні рішення щодо встановлення на відповідній території мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Мовні квоти: на радіо знайшли схему, як обійти закон

Надрукувати
мітки:
коментарів