Поділитись:

Фонтан в центрі Луцька хочуть відремонтувати у 2019 році за 14 мільйонів

Четвер, 20 грудня 2018, 14:11

Із бюджету розвитку Луцька наступного року хочуть витратити 14 мільйонів гривень для ремонту фонтану на Театральному майдані міста.

Про це йдеться у проекті рішення про бюджет міста. Його затверджуватимуть вже завтра, 21 грудня. Питання розглядала сьогодні, 20 грудня, профільна комісія з питань фінансів та бюджету.

Як відомо, об’єкт довгий час у занедбаному стані. Виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що це питання назріло не вчора і не 10 років тому. Його розглядали з часів нині покійного міського голови Антона Кривицького.

«Щороку виникало питання про цей фонтан і казали, що зробимо. Різні причини зупиняли його будівництво. Театральний майдан – це центральна частина міста, де збираються лучани на урочисті та не дуже події», – зазначив Пустовіт.

Він додав, що очікує заперечень щодо того, що є об’єкти, куди доцільніше вкласти гроші. Але оцей «довгобуд психологічно тисне на всіх нас», тому треба виділити гроші та підтримувати його у належному стані.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що покійний міський голова Микола Романюк говорив, що ремонт буде за спонсорські кошти. Тож цікавився, чи розглядався такий варіант нещодавно.

Григорій Пустовіт зазначив, що якби спонсори були, то частина робіт вже була би виконана. 

«Він працював над цим питанням, говорив зі всіма. Але вийдіть на Театральний майдан і побачите, що там», – зазначив секретар.

Він додав, що якщо ж все ж хтось хоче проспонсорувати об’єкт, то він закликає до співпраці.

Детальніше про історію луцького фонтану читайте у матеріалі: Історія луцької халтури

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місці фонтану в центрі Луцька створять новорічну казку

Надрукувати
мітки:
коментарів