Поділитись:

Через два-три роки в Криму не буде води і Путін почне наступ, – політтехнолог

Четвер, 20 грудня 2018, 16:31

Співведучий The Week на «Прямому», політичний експерт Тарас Березовець переконаний, що Крим приречений на гуманітарну катастрофу. 

Про це йдеться в матеріалі "Ділової столиці". 

"Мій прогноз не дуже оптимістичний. Скажу як кримчанин, як людина, яка в 2014 році створив проект Free Crimea. Ми моніторимо з тих пір всю ситуацію: не тільки економіку і військовий аспект, але й екологію, сільське господарство. У росіян критична точка неповернення в Криму – це максимум два роки, тобто 2020-2021. Це означає, що джерел питної води у них до того моменту практично не залишиться. Вони будуть здатні забезпечити питною водою тільки півмільйона населення. Зараз, з урахуванням того, що вони завезли купу окупантів, сімей військових, ефесбешників, кількість населення наближається до позначки 2,8 млн, а за два роки буде всі 3 млн. Залишиться вибір: вивезти за межі півострова 2,5 млн, а залишити півмільйона, які будуть військові бази обслуговувати. Або варіант – рубати сухопутний коридор. Їм потрібно захопити південну частину Херсонської області і вийти до дніпровських шлюзів. Повірте, опріснення морської води, перенаправлення води з Краснодарського краю – все, чим вони марять чотири роки, – це абсолютно фейковий речі", – ззначив він.

Зі слів Березовця, у Краснодарському краї теж дефіцит води. До того ж вода, яка там є зараз, жахливої ​​якості.

"Окупанти приховують статистику, а в Криму через погану якість води та погіршення екології різко підскочила кількість важких захворювань: і респіраторних, і ракових. З цієї причини, я вважаю, може бути військова ескалація. Якщо Росія не досягне свого політичним шляхом, то у неї не буде іншого вибору, окрім як починати війну. Вони можуть висунути ультиматум: сказати, що у них тут буде вимирання, катастрофа. Плюс загрожуватимуть повністю перекрити Україні судноплавство в Керченській протоці і Азовському морі, що вже відбувається. Або ви самі добровільно відкриваєте доступ до води, або ми будемо проводити гуманітарну операцію "Примус до миру-2", – розповів він. 

Також експерт припускає, що Росія може залучити й міжнародні структури.

"Ми обмежені в варіантах. З одного боку, вдарити з Криму дуже складно, наступати доведеться на вузькому фронті, і будуть величезні втрати. З іншого –Росія непропорційно збільшила кількість десантних кораблів на Азові, а 80 % нашої армії сконцентровані на Донбасі. Південь неприкритий, і якщо почнеться наступ, його буде вкрай складно відбивати Це, до речі, підтверджують в приватних розмовах і наші американські друзі. У мене особисто немає відповіді, яким чином ми можемо зупинити це. Але цей сценарій абсолютно реальний, і він наближається. "Годинки цокають". Максимум два-три роки до цієї точки неповернення. У гіршому випадку все почнеться ще раніше, на "перезміні" після президентських виборів, тобто в травні-червні наступного року", – наголосив Березовець. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
29 лютого 2024
28 лютого 2024
27 лютого 2024