Поділитись:

Турчинов хоче знову пустити українські кораблі через Керчинську протоку

Середа, 19 грудня 2018, 17:00

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що планує новий прохід військових кораблів через Керченську протоку.

Про це він зазначив в інтерв’ю "ВВС news Україна".

"Це для нас принципово. Якщо ми зупинимося і відступимо, то Росія фактично виконає своє завдання по захопленню Азовського моря, пред'явить світу самовизначені нові морські кордони в Чорному морі, де-факто легалізувавши окупацію Криму", – зазначив він. 

На його думку, із проходженням кораблів зволікати не варто. 

"Ми пропонуємо і нашим партнерам взяти участь у цьому проході з українських Чорноморських портів до українських портів на Азовському узбережжі. Будемо запрошувати представників ОБСЄ та інших міжнародних організацій, щоб вони були присутні на наших кораблях, для того, щоб довести всьому світу, що Україна та її моряки не порушують жодних законів і міжнародних правил", – сказав Турчинов.

З його слів, логічно, щоб в Азовському морі на допомогу Україні з'явились кораблі НАТО.

"Поки що така наша ініціатива не отримала відповіді. Але я сподіваюся, що під час наступного проходу українських військових кораблів через Керченську протоку вони хоча б відправлять до нас своїх спостерігачів", – підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо: 28 листопада українські порти Азовського моря "Маріуполь" та "Бердянськ" були заблоковані Російською Федерацією. Через конфлікт в десяти областях України ввели воєнний стан. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Медведєв в паніці", – опублікували переговори росіян біля Керчі

Надрукувати
мітки:
коментарів