Поділитись:

Як зимують тварини Луцького зоопарку (фоторепортаж)

Середа, 19 грудня 2018, 20:00

Директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко розповідає, що з приходом зими життя тварин у звіринці суттєво змінюється.  Їхні вольєри та будиночки утеплюються, розклад дня "переналаштовується", а харчування коригується.

"Сьогодні лисиці, єноти, єнотовидні собаки отримали сухий корм (зернові, сухарі, сіно, солома), оскільки температура повітря була мінусовою. Але з плином дня, коли почалася відлига, раціон було змінено, і тепер вони ласують вареним м'ясом та яйцями", – зазначає вона.

"Кожен наш працівник стежить за температурним режимом у "помешканнях" тварин. Ми утеплюємо вольєри та їхні маленькі будиночки, в яких вони можуть побути на самоті", – каже очільниця зоопарку.

Для екзотичних звірів та тварин, які погано переносять холод, температура збільшується додатково, їх пересиляють у зимові приміщення. У вуличних вольєрах залишаються лише ті, які здатні жити за мінусових температур. 

(На фото: блакитні ара, які зимують в будиночку з підвищеним температурним режимом. Колись у зоопарку був лише один такий папуга, проте влітку 2017 року декілька депутатів Луцькради скинулися та придбали самцю подружку, з якою він проводить вже 2-гу зиму)

З особливим натхненням Людмила Денисенко розповідає про місцеву улюбленицю Трішу. Тигреня, яке "виносили" працівники зоопарку, важить вже 50 кілограмів та живе у вольєрі поруч з батьками.

"Проте ми не можемо звести їх в одну сім'ю, поки Тріша не досягне розмірів своїх батьків" – зауважує вона.

(Тріша відпочиває...)

(...поки її батьки гуляють великим вольєром)

"Разом вони не можуть виходити туди, проте Тріша вже познайомилася з першим у своєму житті снігом. Це була ціла купа емоцій для неї", – зазначила директорка.

Навпроти вольєру, в якому живуть тигри, у своєму "королівстві" розмістилися ще 2 величезних кота: лев та його левиця. Вони не люблять сніг та воліють зимувати у теплі, ліниво поглядаючи на людей, які за ними спостерігають.

Щоправда, людей у зимовому зоопарку не так і багато. Насправді їх дуже мало.

"Це не сезон", – спокійно пояснює Людмила Денисенко.

(Працівники звіринцю готуються до зими ще на початку осені. Тоді заготовляється необхідна кількість харчів на наступні 6-8 місяців, поки тварини знову не перейдуть на зелений раціон. Звісно, що про хижаків у цьому випадку не йдеться).

Напевно, сумують за великою кількістю відвідувачів місцеві рисі. Щонайменше одна з них, яка підходить до "стін" вольєру і проситься, щоб її погладили. Коли ж людська рука чухає їй за вушком, вона починає муркотіти. Супутник цієї грайливої самки менш гуманістичний і на появу людей реагує трохи вороже. Цього "парубка" ви не попестите.

(Урчик пестощів не любить...)

(...а ось його супутниця сама лине до людської турботи)

Окрім "легальних" жителів Луцького зоопарку, у звіринці знайшли прихисток і "гастролери": лебеді та дикі качки. Останніх на території близько 300. Людмила Денисенко пояснює, що птахів приваблює постійна присутність їжі, тому вони масово окуповують місцеві ставки.

***

(Наостанок ознайомтеся з іншими чудовоми мешканцями Луцького зоопарку та обов'язково відвідайте їх, незважаючи на зиму та холод):

(Песці: один хоче гратися, інший – посміхаючись, відпочиває)

(Вовчиця та її добра посмішка)

(Страуси, ніби фотомоделі)

(Великий орлан...)

(...маленький боривітер...)

(...та крук, який, певно, ще той гангстер)

(Вухаті сови...)

(... і сичі...)

(...та сич, який заховався)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький зоопарк на свята пригощатиме дітей смаколиками (фото)

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів