Поділитись:

Заяви від священнослужителів "МП" до ПЦУ є, – владика Михаїл

Вівторок, 18 грудня 2018, 15:50
Заяви від священнослужителів

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл вважає, що порозуміння між церквами треба досягнути шляхом переконання та розмов. І реальні кроки щодо такого єднання є.

Про це він зазначив 18 грудня під час прес-конференції у Луцьку.

«В Україні зароджене гарне потужне зерно єдності, патріотизму, традицій та правил. Ми не виступаємо в агресії до когось, а в питанні об’єднання до свого. Наша політика – аби на Волині була одна православна спільнота. Скільки єпархій – це інше питання. Але одна православна спільнота. Тому церковна політика – єднання. Ми будемо розмовляти, переконувати, співпрацювати. Ми не повинні ображати один одного, навіть якщо вони належать до Московського патріархату. Ніяких грубих, негарних заяв в їхній бік не повинно звучати. Тому що це розділить. А треба спілкуватися і переконувати, що благо – це об’єднання. Відхід від Москви з їхньої сторони не є зрада, а прояв любові до України», – зазначив владика.

Він додав, що на Волині є парафії, які висловили бажання до єдності.

«Я не скажу відсоткову статистику, але є священнослужителі, які у розмові з нашими священнослужителями готові на наступний крок. Якщо єпископи, які сьогодні у підпорядкування Московського патріархату, не об’єднуються з Православною церквою України, єпархіями, цілими організаціями – вони по окремості благочинні, заяви такі є від благочинних. Не буду називати їхні імена, аби не налякати. Тобто переходити будуть благоччиннями цілими, як і заяви окремих священнослужителів», – зазначив Михаїл.

Він додав, що одну з таких заяв отримав від одного із священнослужителів Луцька із нестарозбудованого храму.

Також владика Михаїл зазначив, що напередодні об'єднавчого Собору відбулася зустріч між першоієрархами Волині в стінах Волинської облдержадміністрації. Одна з головних позицій – аби не було ворожнечі між конфесіями, була можливість співпраці священиків.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Нова церква не захоплюватиме храми "Московського патріархату", – Епіфаній

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 грудня 2023
15:05
28 вересня 2023
11 червня 2023
10:23
12 квітня 2023
22 березня 2023
29 грудня 2022
06 грудня 2022
21:50
17 вересня 2022
12:33
28 липня 2022
22:47