У Луцьку відкрили новий унікальний заклад

Вівторок, 19 квітня 2016, 11:10

У Луцьку відкрили новий відпочинковий заклад - дворище "Словограй".

Урочисте відкриття "Словограю" відбулося у неділю, 17 квітня, на території "Адреналін Сіті", повідомляють організатори.

На свято з нагоди відкриття у відпочинкове дворище завітало чимало гостей. Розпочались урочистості із освячення дворища і молитви.

Після цього гостей запросили на невеличку екскурсію "Словограєм", аби розповісти, чому обрали саме таку назву для закладу, як тепер називатимуться колишні" бліндажі" і в чому секрет особливого смаку гарячих страв.

Як розповіла екскурсовод, назву "Словограй" обрали не випадково, адже воно означає "грати словом" – відшуковувати найвідповідніше значення, використовувати багатогранність кожного слова, правильно будувати мову. Саме таке амбітне завдання ставить перед собою новостворений заклад. А ще – берегти і плекати українське слово як найцінніший скарб народу.

Центральне приміщення дворища – ресторація "Гармидер", прикрашене українськими приказками та прислів'ями, а також - фразеологізмами.

У кнайпі "Мальованці" гостям показали автентичну поліську піч, побудовану за всіма канонами малярства. Саме у цій печі готуються гарячі страви, які можуть замовити гості закладу. До слова, у кнайпі можна відпочити невеликою компанією.

Поряд із літниками "хворостянками" розташована "Академія українця", де відвідувачів познайомили з давніми звичаями, традиціями, прикметами та забобонами українців. На інформаційних стендах розписані вірування та звички, а також інші цікаві факти із життя наших пращурів.

Перерізали стрічку до нового закладу генеральний директор "Адреналін Сіті" Ірина Мордик та керівник відпочинкового комплексу Андрій Дмітрієв.

Для гостей організували фуршет. До смаку наливали оригінальні наливки – "Калганівку", "Медівку", Хрінівку" та інші.

Творчим натхненням і ліричними віршами з усіма присутніми ділилась молода поетеса Оксана Вдячна.

На ґанку "Словограю" для всіх відпочивальників закладу грали веселі музики та пригощали стравами з печі.

Колоритні артистки аматорського гурту "Чачка" жартували та організовували веселі конкурси серед присутніх. Кожен, хто відгадував загадку, міг загадати бажання і сказати його чарівному коневі на вухо.

Родзинкою свята стало встановлення рекорду з випікання величезного товкмача довжиною на чотири долоні і вагою у понад чотирнадцять кілограм. Святково оздобленого товкмача розрізали та роздавали всім охочим.