Поділитись:

Для волинських амбулаторій закупили перші 23 автівки Peugeot (відео)

Понеділок, 17 грудня 2018, 17:15
Для волинських амбулаторій закупили перші 23 автівки Peugeot (відео)

Для амбулаторій загальної практики – сімейної медицини на Волині закупили першу партію автомобілів.

Про це під час брифінгу 17 грудня повідомив керівник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк та консультантка з управління субпроектом Світового банку Марія Адамчук.

Ігор Ващенюк нагадав, що закупівлі проводилися в рамках реалізації Субпроекту позики Світового Банку з «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області”. На це передбачається 20 % співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів.

«І один з напрямків використання цих коштів – це автомобілі для сімейних лікарів для амбулаторій загальної практики сімейної медицини. На цей рік було виділено 6 мільйонів 200 тисяч з обласного бюджету і десь біля 2,5 мільйонів – це співфінансування за рахунок бюджетів міст і районів. Загальна сума була в нас – 8 мільйонів 600 тисяч. Відповідно під них була оголошена закупівля. Тож 26 вересня 2018 року в системі Prozorro було оголошено міжнародні конкурсі торги по закупівлі автотранспорту», - пояснив керівник управління.

З його слів розглядалися надійні марки таких автомобілів  SKODA, PEUGEOT, VOLKSWAGEN, RENAUT, CITROEN.

В результаті міжнародних торгів в системі Prozorro був визначений переможець на суму закупівлі 8 млн 625 тисяч гривень – ТзОВ «ВІДІ ЮНІКОМЕРС».

«На момент підписання договору відповідним поставником ми побачили, що ціна з моменту проведення торгів (тому, що це міжнародні торги і вони досить тривалі) на сайті знижена і тому звернулися з відповідним запитом до поставника. В результаті проведених переговорів в той же день, одночасно з підписанням угоди, було підписано додаткову угоду на загальну вартість 8 мільйонів 257 тисяч гривень», - додав Ігор Ващенюк.

Тож на Волинь для амбулаторій загальної практики сімейної медицини передбачається поставка 23 автомобілів Peugeot 301. Вартість однієї автівки становить 359 000 грн. До того ж авто «нафарширували» електронною системою стійкості (обов’язкова з 01.01.2019 року), дорожнім набором – аптечка, вогнегасник, трос буксиру вальний, знак аварійної зупинки, жилет згідно стандарту та обклеїли спеціальним написом «Медична служба».

«Це перший транш автомобілів. А на наступний рік також буде досить серйозне співфінансування і воно теж буде йти на придбання автотранспорту», - підсумував повідомив керівник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На даху волинської обласної лікарні встановили сонячну електростанцію

Надрукувати
мітки:
коментарів