Поділитись:

"Для нас нічого не змінилося", – заява УПЦ "МП"

Понеділок, 17 грудня 2018, 16:50

Українська православна церква "Московського патріархату" зібрала Синод і зробила заяву щодо створення в Україні нової православної церкви. 

Створення єдиної Православної церкви України в "МП" назвали "об’єднанням розкольників", – йдеться на офіційному сайті УПЦ. 

"Для нашої церкви, по суті, нічого не змінилося, оскільки розкольники так і залишилися у розколі, а Українська православна церква залишається істинною церквою Христовою в Україні. Ніхто у світі не піддає сумніву дійсність єпископських та священицьких рукоположень духовенства Української православної церкви і благодатність звершуваних у нашій церкві таїнств, чого не можна сказати про новостворену структуру", – йдеться у заяві. 

Синод звільнив екс-керівника єпархії на Волині, митрополита Вінницького і Барського Симеона, який, як йдеться у зверненні, підтримав "розкол", і заборонив проводити священнослужіння митрополиту Переяслав-Хмельницькому і Вишневському Олександру. 

Також в УПЦ зазначили, що Константинопольський Патріархат не мав права втручатися в українські церковні справи. 

"Дії Константинопольського Патріархату вже спричинили те, що можливість відновлення єдності православних в Україні відкинута надовго, якщо не назавжди", – заявили в УПЦ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів