Поділитись:

На Ковельщині вшанували ліквідаторів чорнобильської катастрофи

Субота, 15 грудня 2018, 08:19
На Ковельщині вшанували ліквідаторів чорнобильської  катастрофи

В управлінні соціального захисту населення Ковельської райдержадміністрації на обліку перебуває 735 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. серед них 107 ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи, інвалідів Чорнобиля – 33 особи. 

14 грудня вшановали відважних ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Про це написали на фейсбук-сторінці Ковельської райдржадміністрації.

 Саме в цей день було завершено будівництво саркофага над зруйнованим 4-м енергоблоком Чорнобильської АЕС та прийнято в експлуатацію комплекс захисних споруд.

До цієї дати в залі засідань райдержадміністрації відбулася зустріч голови районної державної адміністрації Віктора Козака, голови районної ради Андрія Броїла з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС та вдовами ліквідаторів, що проживають на території Ковельського району.


За високу громадянську свідомість, мужність і подвижницьку працю під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС подякою голови Ковельської районної державної адміністрації та голови Ковельської районної ради були відзначені: учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Жанна Демянюк, Василь Матящук, Станіслав Шимчук.

Також грамотою громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» нагороджений учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Василь Котік та подякою голови громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Петро Левонюк. 


Під час зустрічі говорили про підсумки роботи Ковельської районної громадська організації «Ліквідатори інваліди Чорнобиля» за 2018 рік, про пенсійну, медичну реформу та забезпечення безкоштовними ліками постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, про реформу децентралізацію влади. В свою чергу ліквідатори ділилися своїми проблемами та спільно з представниками влади обговорювали шляхи їх розв’язання. 

По завершенню зустрічі представники влади району та міста спільно з чорнобильцями поклали квіти до пам’ятника жертвам аварії на Чорнобильській АЕС.
Схиливши голови, присутні вшанували пам’ять загиблих та померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Благочинний Ковельського міського деканату УПЦ КП протоієрей Василь Мичко та священики відслужили панахиду за загиблими учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС.

Надрукувати
мітки:
коментарів