Поділитись:

Зустріч із Дідом Морозом може викликати стрес у малюків, – психолог

П'ятниця, 14 грудня 2018, 12:23
Зустріч із Дідом Морозом може викликати стрес у малюків, – психолог

Діда Мороза і Снігуроньку для привітання дітей можна запрошувати додому не раніше п’ятирічного віку, оскільки спілкування за такими персонажами може викликати стрес у малюків.

Про це розповіла кандидат психологічних наук, медичний психолог, експерт з психологічної кібербезпеки, президент "Міжнародної асоціації незалежних експертів медіа-простору" Наталя Бугайова, – повідомляє УНН.

"Запрошувати Діда Мороза і Снігуроньку додому слід дітям не раніше п'ятирічного віку. У більш маленьких дітей спілкування з незвичайними новорічними персонажами може викликати стрес", – зазначила психолог.

З її слів, окрім того, не слід водити малюків на всі можливі святкові заходи. Кількість таких заходів і їх тривалість повинні відповідати віку дитини.

"Головне – якість заходів, а не їх кількість. Іноді перевагу слід віддавати більш камерним заходам або домашньому святкуванню", – наголосила психолог.

При цьому вона уточнила, що таке святкування буде кращим для вразливих, сором'язливих дітей, які нещодавно перехворіли, мають будь-які психологічні, неврологічні проблеми або хронічні захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти 90-х святкували Новий рік по-іншому

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024