Поділитись:

Глава нової української церкви отримає Томос 6 січня

Четвер, 13 грудня 2018, 18:45

Томос про автокефалію майбутньому голові помісної православної церкви в Україні вручить Вселенський Патріарх у Константинополі 6 січня 2019 року.

Про це заявив речник УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря), – повідомляє ВВС.

Сьогодні, 13 грудня, УПЦ КП провела свій архієрейський собор для підготовки до об'єднавчого собору та визначила єдиного кандидата від себе на пост предстоятеля майбутньої церкви.

"Томос Вселенського патріарха, за тією інформацією, яку ми отримали, має бути вручений предстоятелю православної церкви України 6 січня", – сказав архієпископ Євстратій (Зоря).

З його слів, 6 січня у Константинополі "має бути звершена божественна літургія, співслужіння Вселенського патріарха та предстоятеля (помісної церкви), і після цього йому буде вручено Томос".

Архієпископ зазначив, що ієрархи УПЦ КП прийдуть на об'єднавчий собор 15 грудня. Кожен буде у супроводі двох осіб: одного клірика та одного монаха чи мирянина. 

УПЦ КП представить свого кандидата на главенство у помісній церкві вже на соборі.

"У нас є єдина пропозиція щодо кандидатури, яку запропонують собору", – сказав речник УПЦ КП. Він відмовився назвати цю людину, зазначивши, що її почуть учасники собору 15 грудня.

З його слів, голосування на соборі буде таємним. Спочатку всі учасники собору визначать трьох головних претендентів, а потім архієреї таємним голосуванням оберуть з цієї трійки предстоятеля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Об’єднавчий Собор: як відбуватиметься, чим важливий і хто може очолити церкву

 

Надрукувати
мітки:
коментарів