Поділитись:

Гаряча вода в Луцьку може з'явитися до 24 квітня

Понеділок, 18 квітня 2016, 15:39

Ситуація, яка склалася із відновленням подачі гарячої води, на сьогодні невтішна. Однак Луцький міський голова Микола Романюк висловив надію, що до кінця цього тижня можливо вдасться вирішити питання відновлення водопостачання.

Зі слів мера, 70 % України залишилося без гарячої води, котельні опломбовані, – повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

"За результатами наради дано відповідні протокольні доручення і у вівторок очікуємо певних рішень. На жаль, на сьогодні НАК "Нафтогаз України" не хоче прислухатися до рекомендацій Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України", – сказав він.

"Ситуація ускладнюється тиском "Нафтогазу" на теплогенеруючі підприємства щодо підписання додаткових угод. Ці угоди передбачають розрахунок ДКП "Луцьктепло" за спожитий газ, не дивлячись на те, чи виплачує держава субсидії чи ні. Станом на сьогодні приблизно 60% лучан отримують субсидії, а це неживі гроші. "Волиньгаз" вимагає стовідсоткову проплату коштами і не хоче зараховувати субсидії. Складність додаткової угоди полягає у тому, що якщо вчасно не розрахуємося, то нам нарахують величезні штрафні санкції та пені, а це – орієнтовно близько 19 млн гривень. Тому ми її не підписуємо", – підкреслив міський голова.

Микола Романюка закликав лучан розраховуватися із боргами. Нині борг населення перед "Луцьктепло" становить 56 мільйонів гривень. Він наголосив, що до боржників вживатимуть жорстких заходів, обмежуватимуть водопостачання та водовідведення. Уже відбувся перший аукціон з продажу житла за наявні борги за комунальні послуги. Ця робота продовжуватиметься й надалі.

Він уважає, що всі лучани не повинні страждати через заборгованість окремих осіб. Романюк навів приклад одного будинку на вулиці Гордіюк, де з десяток квартиронаймачів боргують за комунальні послуги 230 тисяч гривень.

"Мене просили мешканці цього будинку вживати жорстких методів до цих боржників", – наголосив мер.

Надрукувати
мітки:
коментарів