Поділитись:

ФК «Любарт»: у Луцьку створили новий футзальний клуб (фото)

Середа, 12 грудня 2018, 20:00
ФК «Любарт»: у Луцьку створили новий футзальний клуб (фото)

Нещодавно у Луцьку створили новий футзальний клуб, який отримав назву ФК «Любарт».

«Ця команда будується для лучан, тому й «ім’я» ми хотіли таке, яке буде асоціюватися з нашим містом», – розповідає менеджер «Любарта» Дмитро Пасічник.

На перший погляд, все це виглядає доволі дивною авантюрою, оскільки і тренер, і гравці клубу, який вже заявився для виступів у чемпіонаті України з футзалу серед команд Другої ліги , працюють на волонтерських засадах, тобто не отримують заробітної плати.

Але все не так дивно, як здається. Дмитро Пасічник разом з головним тренером ФК «Любарт» Назаром Бугайчуком планують збудувати футзальний клуб з нуля, який  системно розвиватиметьсяся та існуватиме упродовж багатьох років.

«В Україні є гарні приклади, коли у невеликих містах розбудовуються справжні професійні команди, які грають на високому рівні по 10-15 років», – натхненно розповідає Дмитро.

Свої слова хлопці підтверджують першими ж діями: в структурі ФК «Любарт» вже є дитяча команда, яка тренується виключно для гри у футзал і вже заявилася для участі в чемпіонаті України у 2-х вікових категоріях. Тренує дітей один із гравців ФК «Любарт» Олександр Лисенко.

«Якщо ми будуємо системний клуб, то треба дбати про майбутнє та виховувати своїх футзалістів», – в унісон стверджують Дмитро та Назар.

ФК «Любарт»: у Луцьку створили новий футзальний клуб (фото)

Окрім Другої ліги чемпіонату України з футзалу, ФК «Любарт» змагатиметься у Суперлізі Волинської області, де рівень команд також доволі високий та близький до професійного.

«Такі команди, як в Ковелі, можуть бути середняками Першої ліги, проте вони там не грають. Можливо, через відсутність належного фінансування», – розповідає Пасічник.

Дмитро каже, що як менеджер він наразі не думає про високі спортивні результати команди в дебютному сезоні, а більше переймається розбудовою структури клубу та залученням необхідних для її ефективного функціонування ресурсів.

«Насправді ніхто не знає, який реальний рівень наших гравців і цей сезон стане для нас спортивною «пробою пера», – вважає він.

ФК «Любарт»: у Луцьку створили новий футзальний клуб (фото)

(На фото: головний тренер ФК "Любарт" Назар Бугайчук)

Разом із цим Пасічник переконаний, що якщо команда своєю грою покаже готовність брати участь у змаганнях Першої ліги, то керівництво клубу знайде можливості для розширення бюджету, в якому обов’язково передбачить оплату роботи тренера та гравців.

Свій шлях в Другій лізі ФК «Любарт» розпочне 14 грудня в місті Дунаївці, що в Хмельницькій області.  Перша домашня гра запланована на останній тиждень грудня. Всього буде зіграно 8 матчів (4 вдома, 4 у гостях).

(Чемпіонат України серед команд Другої ліги з футзалу триватиме з грудня 2018 року по березень 2019-го. У Другій лізі команди розділені за зонами (групами). ФК «Любарт» змагатиметься в групі «Захід», де зіштовхнеться із суперниками зі Львову, Рівного, Вінницької та Хмельницької областей)

(Дмитро Пасічник запевнив, що менеджмент клубу буде працювати над тим, щоб домашня гра ФК «Любарт» була маленьким святом для лучан і більше нагадувала дійство, яке відбувається під час матчів НБА чи НХЛ: «Ми проводитимемо різні акції, розіграші, конкурси, щоб вболівальниками було цікаво приходити на ігри цілими сім’ями та відпочивати, спостерігаючи за ФК «Любарт»)

(Слідкуйте за ФК "Любарт" у "Facebook" та "Instagram")

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лучанин розповів німцям про дворовий футбол на Волині"

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 квітня 2023
04 квітня 2023
19:30
06 вересня 2022
11:01
19 грудня 2021
16 липня 2021
14 липня 2021
09 липня 2021
04 липня 2021
26 червня 2021
14:45