Поділитись:

Волинські вулиці хочуть називати на честь національних Героїв

Понеділок, 18 квітня 2016, 13:51

Народний депутат України Ігор Гузь звернувся до органів місцевого самоврядування у своєму виборчому окрузі із закликом якнайшвидше перейменувати вулиці в рамках декомунізації.

Нові назви він пропонує присвятити Героям війни з російськими окупантами, Небесної Сотні та Української Повстанської Армії, – інформує прес-слжба нардепа.

"Ми маємо позбутися "рештків" комуністичного минулого, зокрема у назвах населених пунктів, вулиць...Вважаю, що це вагомий фактор для розвитку нашої держави. Усі в нашому регіоні та й Україні загалом знають про героїзм та подвиги 51-ої бригади Збройних Сил України. Бійці бригади із самого початку військових дій на Сході України боролися за Незалежність та Суверенітет, ризикуючи своїм життям.

Ми, в свою чергу, повинні віддячити та берегти пам'ять про тих, хто віддав своє життя за Україну, та низько вклонитися родинам загиблих і тим, хто повернувся із "пекла" важких боїв на Донбасі", – зазначено у депутатському зверненні.

Щоб втілити це у життя, народний депутат України просить органи місцевого самоврядування розглянути можливість перейменування вулиць (які потребують відповідного перейменування) у населених пунктах Любомльського, Іваничівського, Володимир-Волинського районів та містах Нововолинськ і Володимир-Волинський на честь Героїв 51-ої бригади, Героїв України, Героїв Небесної Сотні та Героїв Української Повстанської Армії.

Надрукувати
мітки:
коментарів