Поділитись:

Куди в Луцьку дівають використані термометри і лампи (фото)

Середа, 12 грудня 2018, 15:36

У Луцьку здійснили передачу на утилізацію відпрацьованих люмінесцентних ламп та ртутних термометрів, які лучани складували в спеціальних контейнерах.

Про це інформує прес-служба Луцької міської ради.

Ці контейнери виготовлено за кошти міського фонду охорони навколишнього середовища і встановлено

  • біля департаменту ЦНАП (вул. Лесі Українки, 35);
  • житлово-комунального підприємства № 11 (вул. Федорова, 9). 

З вересня, коли востаннє здійснювалася передача відходів, зібрано 610 ламп та 25 ртутних термометрів. Оплату послуг проведено за рахунок коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища. Збір та передачу на демеркуризацію небезпечних токсичних відходів здійснило рівненське підприємство ТзОВ “Еко-Хелп”, яке є багаторічним партнером міста у цій сфері діяльності.

Кожна люмінесцентна лампа містить у своєму балоні пари ртуті у кількості від 1 до 70 міліграм, термометр – до 2 грам рідкої ртуті. За рівнем токсичності ртуть належить до надзвичайно небезпечних речовин першого, найвищого класу небезпеки. Головна небезпека ртуті в тому, що, потрапивши до організму людини, вона накопичується в ньому, залишаючись там на все життя, уражаючи при цьому центральну нервову систему, печінку, нирки, дихальні шляхи.

Загалом упродовж року відділом екології зібрано та профінансовано за кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища утилізацію 3150 відпрацьованих люмінесцентних ламп та 188 термометрів, які утворились в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах, бібліотеках міста та приватних домогосподарствах.

До слова, у лютому 2017 року "Конкурент" писав про те, що в Луцьку небезпечні відходи здати проблематично. Тоді ж у відділі екології обіцяли встановити в місті контейнери для тимчасового зберігання використаних люмінесцентних ламп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сортування сміття по-луцьки: як треба та чого робити не варто

Надрукувати
мітки:
коментарів