Поділитись:

Українських військових хочуть зобов’язати робити щеплення

Вівторок, 11 грудня 2018, 17:42

Комітет парламенту з питань охорони здоров'я звернеться до Кабінету Міністрів України щодо напрацювання нового документу, який буде регламентувати щеплення військовослужбовців.

Про це повідомляє РБК-Україна. 

Зокрема, перший заступник начальника головного військово-медичного управління полковник медичної служби Андрій Галушка озвучив проблеми у системі охорони здоров'я: недостатня кількість особового складу для виконання завдань у випадку широкого розгортання агресії, а також невирішеність питання щеплення військовослужбовців від найбільш небезпечних захворювань.

"Комітет з питань охорони здоров’я також має намір звернутися до Кабінету Міністрів стосовно напрацювання нового документу, що регламентує щеплення військовослужбовців", – сказано у повідомленні.

Так, у ході засідання комітету зазначалося, що у медичних вузах зараз працюють лише 10 кафедр, які готують офіцерів запасу. Але особливо гостро стоїть питання підготовки середньої ланки медичних працівників – фельдшерів та медсестр.

"Комітет звернеться до коледжів щодо відкриття необхідних спеціальностей, а також до Міністерства оборони і Міністерства освіти стосовно розробки відповідних програм", – поінформували у Раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів