Поділитись:

Як виглядатиме супермаркет майбутнього

Понеділок, 18 квітня 2016, 09:58
Як виглядатиме супермаркет майбутнього

Мережа продуктових супермаркетів Coop Italia відкрила перший магазин, в якому IT-рішення допомагають зробити торгову точку відкритішою, просторою, що працює в інтерактивному режимі.

Головною відмінністю нового супермаркету є те, що замість звичного лабіринту стелажів з товарами в магазині знаходиться відкрита викладка, доповнена інформаційними дисплеями, – інформує TradeMasterGroup.

Як виглядатиме супермаркет майбутнього

Ці екрани активуються тоді, коли споживач вказує на якийсь товар. Дисплей виводить інформацію про інгредієнти, потенційні алергени, виробника, особливості приготування, вплив на екологію, рекомендації для вибору вина. Саме така інформація важлива для покупців, особливо для молодих людей, які звикли до інтернету.

"Coop Italia" сподівається, що такий концепт завоює популярність на конкурентному ринку роздрібної торгівлі. Адже офлайнові магазини вже давно шукають способи привабити покупців.

Інформацію можна буде зчитувати з великих екранів.

Як виглядатиме супермаркет майбутнього

"Це як повернення до старих часів, коли продавці і споживачі могли легко спілкуватися один з одним, обмінюватися ідеями та історіями", – говорить інформаційний директор італійської мережі Габріель Тубертіні.

"Розумні" торгові точки не тільки розширюють звичні можливості, вони також створюють нові гібридні моделі.

Як виглядатиме супермаркет майбутнього

Концепцію "супермаркету майбутнього" розробили партнери Microsoft: компанії Accenture і Avanade. Вони використовували сенсори Kinect – це камера, яка спочатку з'явилася у вигляді ігрового контролера до приставки Microsoft Xbox 360. Її доповнив комп'ютер Intel NUC, який виводить зображення на екрани. Дані зберігаються в "хмарі" Microsoft Azure і використовують базу даних Microsoft SQL та інструменти управління контентом Microsoft.

Касові апарати працюють на платформі Intel під керуванням Microsoft Windows.

Надрукувати
мітки:
коментарів