Поділитись:

Чи є між Київським і "Московським" патріархатом боротьба за храми на Волині

Понеділок, 10 грудня 2018, 09:28

фото ілюстративне 

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл переконаний, що боротьба між Київським і Московським патріархатом за храми у нас пройшла ще у 90-х роках минулого століття.

Про це владика розповів у інтерв'ю Главкому.

"На сьогодні люди вже визначилися, хто за Московський патріархат, хто за Київський. Київський більше будує. Кожен рік, ну от зараз у воєнний час освячує в межах шести храмів, а у мирні часи 10 нових храмів на рік. А Московський не будується, бо їх набагато менше. Вони використовують старі храми, які у них залишилися. А немає храму – немає конфлікту. Конфлікт народжується тоді, коли частина парафіян Московського патріархату хоче вийти з підпорядкування Москви і перейти до України. Вже всередині самої громади відбувається протистояння. Інколи це протистояння всередині самої громади пробують тлумачити як захоплення храмів. Але ж це не ми прийшли захопити російські храми. Це частина парафіян, які раніше належали Московському патріархату, хоче звідти вийти. Причому не просто вийти, а разом із храмом, тобто зі своїм майном", – зазначив митрополит Михаїл. 

З його слів, якщо говорити про людей, то ототожнюють себе з Київським патріархатом на Волині в межах 60 %. 20 % людей себе ототожнюють з "Московським" патріархатом і ще 20 % називають себе просто православними. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів