Поділитись:

Виявилося, що багато студентів проти #пільгакзастудак (відео)

Неділя, 09 грудня 2018, 23:26
Виявилося, що багато студентів проти #пільгакзастудак (відео)

Вже 10 грудня на акцію протесту біля Волинського окружного адміністративного суду можуть вийти понад 11 тисяч студентів. Усе заради пільгової вартості проїзду в маршрутних таксі. Однак виявилося, що більшість студентів не поділяють позицію голови громадської організації «Студентська рада Волині» Віталія Сніжка, який ініціював акцію.

Про це йшлося 7 грудня під час ефіру ТРК «Аверс» за участі голів студентських рад і представників влади. У ході програми обговорювали можливість запровадження пільгового проїзду для студентів у розмірі 2,5 грн.

«Я їжджу тролейбусом за 1 грн. Якщо потрібно їхати маршруткою, то плачу 5 грн. І мене це влаштовує, тому що за кожну послугу потрібно платити. Щодо пільгового проїзду, то поки немає механізму, хто повинен виділяти на це кошти. Я вважаю, що не можна знімати пільги з АТОвців чи пенсіонерів (аби забезпечити пільговий проїзд студентам, – ВН), краще вже відмовитися від цього. І студент – це та категорія молоді, яка вже може заробляти на себе, своє прожиття, тому просто не бачу сенсу в цій пільзі», – висловив свою позицію голова Молодіжної ради Луцька Дем’ян Петрик.

«Ми як орган студентського самоврядування не підтримуємо акцію і на мітинг не підемо. Але це особиста позиція кожного зі студентів, і я як заступник голови Студентської ради СНУ не можу нав’язати комусь свою думку, тому що це неправильно», – зазначив заступник голови Студентської ради СНУ імені Лесі Українки Дмитро Колодяжний.

Заступниця голови Студентської ради ЛНТУ Олена Соловенюк зауважила, що студенти луцького політеху також не підтримують акцію: «Голови всіх наших факультетів провели опитування. І ми на засіданні Студентської ради зробили висновок, що наші студенти не мають потреби іти на мітинг, тому ми не вийдемо».

Щодо тих студентів, які підтримують ініціативу запровадження пільг у автобусах, Олена Соловенюк відзначила, що, ймовірно, вони просто неповністю поінформовані. «Я думаю, потрібно думати про наслідки», – наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів