Поділитись:

Ніхто не вимикатиме світло із січня: волинянам роз’яснили зміни в електропостачанні

Неділя, 09 грудня 2018, 16:30

Договірні відносини, відповідно до роздрібного ринку, передбачають, що переважна кількість договорів на постачання, на роподіл електричної енергії будуть публічними. Тобто споживачі лише приєднуються до умов публічного договору шляхом підписання заяви приєднання або ж оплачуючи рахунок чи здійснюючи споживання електроенергії. 

Про це говорили в програмі "Тема дня" на телеканалі UA:Волинь. 

Заступниця директора ПрАТ "Волиньобленерго" Оксана Гентіш пояснила, що всі електроенерго в Україні мають розділитися на дві компанії. ПрАТ "Волиньобленерго" буде здійснювати розподіл електроенергії своїми мережами, а новостворена компанія ТОВ "Волиньенергозбут" буде здійснювати постачання електроенергії. 

"Після 1-го січня не передбачається дві платіжки для побутових споживачів, буде одна платіжка, де розділять суму вартості розподілу і вартості електроенергії.  Фактично споживачам не варто турбуватися про те, що вони не встигли подати чи повернути заяву, чи їм заява з якихось причин не надійшла. Цей перехід буде майже непомітний і невідчутний для населення. Він відбуватиметься автоматично", – розповіла вона. 

Дмитро Іванов, директор з комерційних питань ПрАТ "Волиньобленерго", розповів, що є три три факти, коли споживач вважається таким, який уклав новий договір.

"Буде укладатится договір публічний, до якого треба приєднатися. Умови договору і оплати не змінюються. Вважається, що споживач уже вступив у договірні відносини, якщо підписав заяву приєднання, яку доставили йому додому. Якщо таку заяву споживач не підписав з певних причин, вважається дійсним договір при факті споживання електроенергії. Ніхто не буде вимикати електроенергію з 1-го січня споживачам, які не уклали договір. Третій факт – оплата платіжного документа. За січень платіжні документи будуть видані від нового постачальника. Оплачуєте – і все", – пояснив експерт. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів