Поділитись:

Нестандартні бізнес-поради від мільйонерів

Неділя, 17 квітня 2016, 17:03

У цьому матеріалі зібрані нестандартні поради від 25 мільйонерів з усього світу. Тому, якщо поради типу "дотримуйтесь покликe серця", "викладайтесь на 110 %" і подібні до них не викликають у вас ніякої реакції, значить стаття для вас.

Оскільки такі слова як "не перенапружуйтеся" і "розслабляйтеся" хоча б просто приємно чути. Пише ubr.ua

Насправді, нижче розташовані слушні поради від успішних особистостей, багато в чому просто найкращі, а головне - нетривіальні.

Отже:

Річард Бренсон: "Ніколи не шкодуйте про зроблене, візьміться за щось нове"

"Кількість часу, який люди витрачають на те, щоб жалітися прозроблені помилки замість того, щоб вкласти свою енергію в інший проект, завжди мене вражало", - розповів творець і голова The Virgin Group в інтерв'ю The Good Enterpreneur.

"Що б я не робив в бізнесі, я завжди отримую від цього задоволення. Адже колишні невдачі - це зовсім не негативний досвід, а лише урок, який потрібно вивчити".

Ерік Шмідт: "Частіше говоріть" так "

У книзі "Кращі поради, які я отримувала" Кеті Курик цитує виконавчого директора Google Еріка Шмідта:

"Знайдіть спосіб сказати чогось" так ". Скажіть" так "у відповідь на запрошення в нову країну, скажіть" так "знайомству з новими людьми, скажіть" так" для вивчення чогось нового." Так "- це те, завдяки чому ви отримали свою першу роботу, отримаєте наступну, одружитеся і навіть заведете дітей ".

Уоррен Баффет: "Тренуйте стриманість і самовладання"

У 2010 році в інтерв'ю Yahoo глава Berkshire Hathaway Уорррен Баффет зізнався, що кращу в його житті пораду він отримав від члена ради директорів Berkshire Hathaway Томаса Мерфі. Він сказав Баффету:

"Уоррен, ніколи не забувай, що завтра ти можеш послати кого-небудь до біса. Ніхто не відніме у тебе це право. Але сьогодні просто притримай язик за зубами, щоб зрозуміти, захочеш ти завтра зробити те ж саме".

Виступаючи на останньому щорічному зібранні акціонерів Berkshire Hathaway, Баффет також сказав, що секрет дружніх відносин і взаєморозуміння в колективі криється в тому, щоб навчитися змінювати свою поведінку завдяки рівняння на авторитетних для вас людей і засвоєнню їх кращих якостей.

Майя Ангелоу: "Ідіть своїм шляхом"

У своїй книзі "Кращі поради, які я отримувала" Кеті Курик цитує письменницю, танцівницю, актрису і співачку Майю Ангелоу:

"Моя бабуся Ганна Хендерсон дала мені пораду, якою я користуюся вже 65 років. Вона сказала:" Якщо світ направив тебе на шлях, який тобі не подобається, і ти дивишся вперед, але не хочеш йти до кінця, при цьому так само не бажаючи повертатися до початку, то зійди з дороги. Проклади собі новий шлях ".

Джоан Роулінг: "Прийміть невдачу"

Джоан Роулінг, автор популярної серії книг "Гаррі Поттер", знає багато про досягнення успіху і про невдачі.

"Я вважаю, що ми недостатньо говоримо про невдачі", - сказала Роулінг на одному з шоу на каналі NBC. Було б здорово, щоб хтось успішний свого часу прийшов до мене і сказав: "Ти будеш терпіти невдачі. Це неминуче. Через це треба пройти".

Перед тим як Роулінг стала однією з найбагатших жінок світу, вона була матір'ю-одиначкою, що жила на межі бідності. Вона почала писати про Гаррі Поттера, тепер найвідомішого свого персонажа, блукаючи по едінбургзьким кафе. Джоан отримала серію відмов від видавців, коли вперше надіслала рукопис книги.

"Мій неймовірно короткий шлюб добіг кінця, і я залишилася безробітною матір'ю-одиначкою, настільки бідною, наскільки це можливо в сучасній Великобританії. Благо, у мене був дах над головою ... У всіх сенсах моє життя було найбільшою невдачею, яку можна уявити" , - сказала Роулінг під час урочистої промови в Гарвардському університеті в 2008 році.

Вона продовжила виступ, зізнавшись, що вважає ранні невдачі "подарунком", який був отриманий "дорогою ціною", адже вона придбала безцінні знання про себе і свої стосунки з людьми тільки після того, як пережила нещастя.

Аріанна Хаффінгтон: "Не перенапружуйтеся"

У минулому році на LinkedIn головний редактор The Huffington Post Аріанна Хаффінгтон розповіла, що її часто запитують, чи повинні молоді люди в гонитві за мрією працювати до сьомого поту?

"Це повна маячня", - написала вона. - Протягом багатьох років ми потрапляємо під вплив помилкової думки, що тяжка праця - це обов'язкова плата за досягнення успіху ".

Вона каже, що хотіла б повернутися назад в часі і сказати собі більш молодий: "Аріанна, твої справи можуть покращитися не тільки за допомогою наполегливої ​​роботи, а й завдяки тому, що ти розслабишся звільнишся і обновиш себе".

Марісса Майєр: "Візьміться за що-небудь і зробіть це успішним"

У 2011 році в інтерв'ю Social Times президент Yahoo Марісса Майєр розповіла про кращу пораду, який вона отримувала:

"Мій друг Андре сказав мені:" Знаєш, Марісса, ти занадто переживаєш, намагаючись зробити правильний вибір. Скажу відверто: я не бачу в цій ситуації правильного вибору. Я бачу кілька відмінних варіантів, на одному з яких ти можеш зупинитися і зробити його успішним ". Я вважаю, це найкраще з усього, що мені радили".

Стів Джобс: "Ідіть не за покликом серця, а за чимось важливішим, аніж ви"

Вальтер Ісаксон, який писав біографію Стіва Джобса, нагадує розмову з Джобсом незадовго до його смерті. Джобс тоді сказав Ісаксон:

"Ми весь час говоримо, що потрібно йти за покликом серця, але всі ми є частинкою історії ... Коли ти залишиш для історії що-небудь, що буде допомагати іншим людям через 20, 30, 40 років, про тебе скажуть, що ти був не просто людиною, який йшов за покликом серця, а особистістю, яка прагнула зробити щось корисне для інших ".

Сьюз Орман: "Разом з успіхом приходить марна критика. Ігноруйте її"

У своїй статті для LinkedIn про кращому раді мотиваційний спікер і власник CNBC Сьюз Орман написала, що успіх часто робить її мішенню для брудної критики, "повністю відірваною від реальності". Спочатку подібні атаки виводили Орман з себе, але з часом вона навчилася ігнорувати їх.

"Мудрець з Індії поділяє мою думку:" Собака продовжує гавкати, а слон продовжує йти ", - написала вона.

"Гірка правда в тому, що ми всі в своїй роботі змушені обходити" собак ": внутрішніх критиків, конкурентів, жахливих начальників або підступних колег. Посилаючись на мій досвід, я б порадила вам бути готовими слухати гавкіт, щоб продовжувати рух вперед".

Білл Гейтс: "Дивіться на речі простіше"

У 2009 році в інтерв'ю CNBC співзасновник і керівник Microsoft Білл Гейтс захоплювався здатністю Уоррена Баффета просто дивитися на речі.

"Ти дивишся на його календар і розумієш, що там все досить просто. Ти говориш з ним про бізнес, який виглядає для нього привабливим, а він знає тільки пару основних цифр і фактів щодо цього. Коли проект здається менш складним, у нього з'являється більше ентузіазму, щоб інвестувати в це. Він береться тільки за ті справи, про які у нього є чітке уявлення. Ці справи повинні бути передбачуваними і зберігати стабільність протягом тривалого періоду часу. А його здатність ігнорувати несуттєве і працювати тільки над фундаментальними речами, які є основою проекту, - просто вражає! Це особлива форма геніальності ".

Т. Джей Міллер: "Працюйте наполегливіше, ніж інші"

Т. Джей Міллер, комедійний актор і зірка серіалу HBO "Кремінна долина", розповів NerdWallet, що це насправді є формулою успіху.

"Це працює і в моєму випадку, адже у мене є посередній талант і коняча наполегливість".

Стюарт Баттерфілд: "Більше експериментуйте"

Стюарт Баттерфілд, співзасновник Flickr і виконавчий директор Slack, нещодавно поділився своєю найкращою порадою для молодих людей на сторінках The New York Times:

"Деякі люди в досить молодому віці знають, чим вони хочуть займатися, але шанси на це відверто невеликі", - говорить він. - Мені здається, що багато людей у ​​віці до 25 років занадто націлені на гроші. Вони дуже серйозні і бажають досягти негайного результату замість того, щоб спробувати все пережити на власній шкурі. Тому я намагаюся схилити їх до експериментів ".

Джордж Стефанопулос: "Розслабтеся"

"Майже все, про що ви турбуєтеся сьогодні, не буде для вас істотним завтра, - розповів фінансовому сайту NerdWallet співвласник Good Morning America Джордж Стефанопулос. - З часом не бійтеся витрачати гроші заради своєї мрії. Тільки перед тим відкладіть щось на безтурботну старість ".

Марла Малкольм-Бек: "Пам'ятайте, що ви не закінчите там, де почали"

Марла Малкольм-Бек, глава Bluemercury, розповіла в інтерв'ю The New York Times, що вона завжди нагадує студентам, що "ніхто не йде на пенсію з першої отриманої після університету посади, тому просто знайдіть щось дійсно цікаве для вас, адже ви можете досягнути успіху тільки в тій справі, яка приносить вам задоволення ".

Її друга порада: освоюйте технології. "Якщо ви подивитеся на необхідні для компаній професійні навички, то вони всі мають на увазі солідний рівень оволодіння технологіями".

Алекса фон Тобель: "Прокиньтеся, одягніться і покажіть себе"

Алекса Тобель, засновник і президент LearnVest, хоче сказати цими словами, що важливо прокидатися з думками про прийдешній день, взяти на себе свою роль і демонструвати готовність рухатися вперед.

"Як новий співробітник, ви, напевно, зіткнетеся з безліччю незнайомих ситуацій, і тільки вам вирішувати, як з ними справлятися", - написала фон Тобель в статті для Business Insider.

"Пам'ятайте, що ваш начальник - дуже зайнята людина, тому звертайте увагу на те, коли доречно ставити питання. Ви не зовсім розумієте свої посадові обов'язки? Вкрай необхідно перепитати про них начальника, так як важко робити роботу, коли ви не знаєте, до чого повинні прийти в підсумку.

З іншого боку, не тероризуйте керівника дріб'язковими питаннями, на які вам можуть відповісти колеги або пошук в Google ".

Марк Бартельс: "Чітко визначайте час для старту нового проекту"

"Ми говоримо про бюджет і фінансове планування, але безліч людей не будують планів на наступні 12, 18 або 24 місяців їх кар'єри", - розповів Business Insider глава StumbleUpon Марк Бартельс.

Він каже, що відсутність плану може негативно позначитися як на вашій роботі, так і на повсякденному житті. У той же час наявність порядку денного завжди дозволяє вам виміряти свій успіх.

Герміона Уей: "Почніть свій власний бізнес"

"Ніколи не настане найкращий час для початку бізнесу, ніж зараз", - розповіла NerdWallet Герміона Уей, засновник WayMedia і зірка реаліті-шоу "Стартапи: Кремінна долина" на каналі Bravo.

"У вашому розпорядженні знаходиться велика кількість інструментів. Просто почніть, а якщо ви зазнаєте невдачі, то завжди можете повернутися до нормальної роботи, отримавши при цьому безцінний досвід".

Джон Чен: "Не будьте суперзіркою, це може зіпсувати вашу кар'єру"

"Більшість співробітників вважають, що кращий спосіб довести свою цінність начальнику і отримати вплив в колективі - у всьому демонструвати самовпевненість і владність", - написав керівник BlackBerry Джон Чен в цьому році на LinkedIn.

Важливо отримати визнання за вашу роботу і вкладені в неї цінності, але прагнення до слави, ймовірно, змусить ваших колег відвернутися від вас ". Те ж саме може зробити і ваш бос, попереджає Чен.

"Старанні спроби показати себе суперзіркою говорять про те, що ви дбаєте тільки про себе, а не про вашу компанію".

Саллі Сетто: "Ніколи не їжте самі".

Президент Red Lobster Саллі Сетто розповіла Business Insider, що дуже важливо виходити в люди під час обіду, адже ланч - найкраща можливість для створення ділових контактів.

Поділ обіднього столу з ким-небудь іншим надає подвійну вигоду: по-перше, ви отримуєте інформацію, яка допоможе по-іншому подивитися на свою роботу, по-друге, вас запам'ятає ваш компаньйон.

"Це зовсім не про те, щоб сказати:" Привіт! Про що ми там збиралися поговорити? Давай поговоримо про спорт ", - говорить Сетто. - Це про ідентифікацію партнера за ланчем в вашій свідомості і про готовність запитати його про що-небудь важливе і чимось важливим з ним поділитися".

Діпак Чопра: "Прийміть здоровий глузд невизначеності"

У минулому році на LinkedIn Діпак Чопра, популярний автор і засновник The Chopra Foundation написав, що він хотів би взяти здоровий глузд невизначеності в більш молодому віці.

"На зорі моєї медичної кар'єри я був впевнений, що знаю, куди йду", - написав він. - Але я не взяв до уваги невизначеність життя і те, як ця невизначеність може вплинути на особистість ".

"Якби я тільки знав тоді те, що знаю зараз, тобто про здоровий глузд невизначеності, - це б відкрило двері до незвіданого, адже тільки завдяки незвіданому людське життя може постійно оновлюватися", - написав Чопра.

Синтія Тайдвелл: "Повільно вчіться, але негайно ризикуйте"

Синтія Тайдвелл, глава страхової компанії Royal Neighbors of America, розповіла Business Insider, що її улюблена порада для молодих людей - повільно вчитися, але негайно ризикувати. "Я закликаю ризикувати", - сказала вона. - Що є найгіршим для вас результатом? Ви просто повернетеся назад і продовжите робити те, чим займалися до цього ".

Брайан Ческі: "Не слухайте батьків"

Брайан Ческі, глава Airbnb, сказав в інтерв'ю The New York Times, що студенти не повинні слухати своїх батьків.

"Вони найважливіші люди у вашому житті, але вам не варто слідувати кар'єрним порадам ваших батьків. Наприклад, я своїм розповідаю тільки про те, що викликає у мене занепокоєння, - розповів Ческі. - Також хочу розвіяти міф про те, що яку б ви професію не обрали, це закінчиться невдачею. це нісенітниця, адже ви не приймаєте рішення, орієнтуючись на успіх, гроші і кар'єру. ви вирішуєте присвятити життя тому, що любите робити ".

Девід Меланкон: "Задавайте три важливих питання в кінці кожного співбесіди"

Коли менеджер з підбору кадрів питає в кінці співбесіди: "У вас є до мене питання?", Девід Меланкон, керівник проекту BTR, рекомендує задати три важливіших питання, ніж про зарплату і вимогах до кандидата.

Ось цей список:

  • Якими особистими і професійними якостями повинна володіти людина на цій посаді, щоб стати успішним у вашій компанії?
  • Яка позиція компанії щодо освіти та розвитку, зокрема, з приводу оплати навчання студентів і курсів підвищення кваліфікації?
  • Як компанія зберігає зацікавленість і мотивацію своїх співробітників?

Діана фон Фюрстенберг: "Будьте реалістами"

У недавньому інтерв'ю The New York Times модний дизайнер Діана фон Фюрстенберг сказала, що ключ до успіху - це довіра до себе.

"Щоб довіряти собі, вам необхідно побудувати відносини з самим собою", - зізналася вона. - Щоб побудувати відносини з собою, вам слід бути вимогливим до себе і не вірити в ілюзії ".

Рік Гоінгс: "Будьте з усіма люб'язними"

Рік Гоінгс, глава компанії Tupperware Brands, що зафіксувала в минулому році прибуток в розмірі 2,6 млрд доларів, поділився з Business Insider своїми улюбленими порадами для молодих людей. Один з них - бути з усіма люб'язним, коли ви приходите на співбесіду.

"Я люблю питати моїх водіїв, охоронців і помічників про те, як кандидат поводився з ними. Те, як ти ставишся до інших, говорить про тебе все!"

Беріть все краще собі на замітку і досягайте ще більшого успіху!

Надрукувати
мітки:
коментарів