Поділитись:

Бізнес не постраждає, – Волинська митниця про пік розмитнення "євроблях"

П'ятниця, 07 грудня 2018, 09:31
Бізнес не постраждає, – Волинська митниця про пік розмитнення «євроблях»

Нині Волинська митниця ДФС працює з піковими навантаженнями у зв’язку з новим законодавством про легалізацію автомобілів з іноземною реєстрацією.

Проте на злагоджених партнерських стосунках з доброчесним, прозорим бізнесом це не відобразиться, – пообіцяв керівник Волинської митниці ДФС Євгеній Шелігацький. Це відбулося під час «круглого столу» з представниками найбільших суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності, які здійснюють торговельні операції в зоні діяльності митниці. Зустріч була організована за ініціативою-консультативної ради платників податків при ГУ ДФС у Волинській області.

ІІ учасники обговорили проблемні питання, які виникають під час визначення бази оподаткування товарів, випадки порушення митних правил з боку суб’єктів ЗЕД та принципи роботи автоматизованої системи управління ризиками. Детальніше зупинилися на заходах, які вживаються для прискорення процедур митного оформлення експорту.

Загалом акредитовані на митниці волинські підприємства та залучені до співпраці суб’єкти з інших регіонів України висловили своє задоволення співпрацею з митницею. Вони відзначили, що поодинокі індивідуальні ситуації, якщо вони виникають, врегульовуються швидко. Окремі підприємства розраховують на нормативно-правовий статус уповноважених економічних операторів, але розуміють, що це питання знаходиться у компетенції центральних органів виконавчої влади.

Довідково:

загалом у листопаді 2018 року Волинська митниця перерахувала до бюджету 908,7 млн грн, виконавши індикатив на 101,6 %. Перевиконання листопада становить 14,4 млн грн. Найбільшими 20-ма платниками податків за цей місяць до державного бюджету сплачено 286,8 млн грн, що складає 34 % від загальної суми коштів, адміністрованих митницею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів