Поділитись:

Лучани скаржаться, що лікарі не їздять на виклики

П'ятниця, 07 грудня 2018, 09:00
Лучани скаржаться, що лікарі не їздять на виклики

За вимогами медичної реформи сімейні лікарі повинні підписувати декларації зі своїми пацієнтами. Відтак звертатися за допомогою потрібно до єдиного лікаря, який роками і має вести вашу справу, за потреби направляючи до вузькопрофільних спеціалістів.

Проте лучани скаржаться, мовляв, тепер лікарі не їздять на виклики додому, зокрема до дітей, і кожен раз доводиться везти хвору дитину в лікарню. Про це інформує Сфера TV. 

Ситуації можуть виникати різні: батьки можуть нечітко описати гострий стан дитини або ж лікар може помилитися в оцінці ситуації. Та й сидіти кілька годин в черзі з хворою дитиною поряд з такими самими маленькими пацієнтами – перспектива не надто приваблива. Проте представники медицини бачать ситуацію зі свого боку і моделюють позитивний перебіг подій.

Зі слів, головного лікаря КЗ "Луцька міська дитяча поліклініка" Оксани Лєщинської, окрема проблема передбачається з тими, хто не підпише з якихось причин декларацію із сімейним лікарем. Такі, виявляється, потраплять у червоний список і мають завчасно готувати гаманці. А хто знайшов свого лікаря, тому будуть надавати пакет безкоштовних послуг.

Оксана Лєщинська запевняє: підписання декларації дисциплінує і лікарів, і батьків, адже нині є багато викликів без особливої на те потреби.

Зі свого боку й лікар в умовах конкуренції змушений підвищувати якість своїх послуг до найвищих стандартів.

Безперечно, реформи процес болісний, трапляються збої і неузгодженості, проте, якщо ціна такого збою – здоров’я чи життя дитини, найблагіші реформаторські ініціативи того не варті. Маємо сподівання, що фаховість лікарів і гнучкі підходи до конкретних ситуацій убезпечать людей від негативних наслідків змін. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку не вистачає медичних сестер, – начальник управління охорони здоров'я Микола Якимчук

Надрукувати
мітки:
коментарів